Как да увеличим посещаемостта на уеб сайтовете си (част 2)
В предишната статия от тази поредица обърнах внимание на RSS фийда. Днес обаче ще пиша за нещото, което прави всеки един сайт уникален, а именно уникалното съдържание.

По мое наблюдение през последните години се появиха много сайтове, които копират чуждо съдържание, но въпреки това се радват на много посещения. Според мен тези проекти не се задържат дълго, защото когато взимаш материал от друг сайт ти не само че се подиграваш със източника, а и печелиш на негов гръб. Когато потребителите на такива сайтове се усетят къде точно са попаднали, се насочват към сайта-източник, а не към сайта, който копира.

За това ако сте решили да направите нещо уникално, а и популярно, се насочете към уникалното съдържание. Без значение дали вашият сайт ще е за музика, видео клипове, уроци и т.н. Поддържайте го редовно, за да не изгубите аудитория. Провеждайте интересни дискусии, питайте потребителите си какво мислят за сайта ви и как може той да се подобри. Обратната връзка във големите, а и не чак толкова големи сайтове е много важна, за да може всичко да върви добре.

Тук обаче трябва да спомена, че когато говорим за уникално съдържание имам предвид самото съдържание, а не системата. Никой няма да ви упрекне, ако сайта ви се задвижва със CMS система. Все пак няма да откриете топлата вода, ако си програмирате сами сайта, но пък потребителите ще ценят много повече труда ви, ако си го направите сами. Аз лично ползвам блог система и съм изключително доволен от нея.

В следващите статии ще обърна внимание на дизайна, seo оптимизацията и потребителското съдържание.

/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /