Слагане на воден знак на клип
Здравейте ,
в този урок реших да ви покажа как да сложите воден знак на клип. И така теглите си програмата Camtasia Studio 5 , след като сте изтегли ли програмата трябва да я инсталирате . За да сложим знака ни трябва изображение което да ползваме за воден знак , например аз ще ползвам ето това изображение:
.

След като сте решили на кой видео файл ще слагате водният знак е време да стартираме програмата Camtasia Studio 5 . В ляво в менюто "add" цъкате на "Import media" и избирате видео файла на който ще слагаме знака.

.

След като отворите видео го влачите до Bord-а :до тук добре . След като сме готови цъкаме на бутона за запис :

.

От новият излязал прозорец отбелязвате "Custom production settings" и натискате "Напред/Next" . След това си избирате в какъв формат да се запиши видеото , аз ще задам *avi и натискаме бутона "Напред/Next" после отново "Напред/Next" в следващият прозорец може да зададете големина на видеото , аз го оставам по подразбиране и натискам "Напред/Next" , тук вече можем да зададем да ли искаме да сложим воден знак , ако искаме отбелязваме "Include Watermark" . За да изберем наше лого (наш воден знак) цъкаме на "Options..." и ви излиза следният прозорец:От "Image path" си избирате желаният от вас воден знак , от "Effects" се настройват ефектите на самият воден знак , "Scaling" служи за настройка големината на знака и "Position" за мястото къде то да се покаже водният знак в клипа . След като те готови цъкате на "ОК" , след което натискате "Напред/Next" и отново "Напред/Next" , избирате къде да се запамети видео клипа с водният знак и натискате "Край/Finish" след което започва създавате (записа на файла) .
~~~~~~~~
ДЕМО
~~~~~~~~~
Е това беше от мен Veryhappy . Не ме бива в писането на уроци , все пак съм се старал да напиша урока по разбираем начин .
~~~~~~~~~
Урокът е писан специално за web-tourist.net и забранявам неговото преписване !!!!

/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /
От: niki_1987
16:35 11-07-2011
как си направил картинката
От: topchokt
13:07 12-08-2011
Картинката е правена с photoshop. Доколкото си спомням ми я прави потребител от този форум, но точно кой не мога да ти кажа.
1