Оптимизация на страницата
05-10-2009
Здравейте в този урок ще ви дам препоръки за „On page optimization“ или на български оптимизация на страницата . На кратко в урока ще го съкращавам като „ОНС“ .

Получаването на добро класиране в търсачката не е най-лесното нещо на много хора. Търсачките стават се по-умни и интелигентни , така че сега е необходимо нещо повече от просто добро съдържание в началото на страницата ви .ОНС е една от най-първата стъпка за оптимизация, на която всеки уебмастър следва да обърне внимание.Това вероятно дори няма да ви отнеме повече от един час да научите и приложите някои от тези ОНС техники за оптимизация.Но защо е толкова важно ? Ами ако направите тази ОНС не само ще имат по добър pr rank в google , ами и по-голяма четивност в сайта ви .Можете да се приложите някои от тях, ако не всички, за да даде своя сайт по-добро излагане на търсачките, както и за увеличаване на цялостната си CTR (кликване-Rate) съотношение.
1. Оптимизация на заглавието

Title тага е може би най-важния елемент в ОНС . Трябва да е къс , но описателен за най-важното от сайта и информация за дейността на сайта.Този таг се индексира първи от търсачките . От друга страна, заглавието трябва да бъде достатъчно привлекателни за търсачката с цел да ви ранг над хиляди други подобни сайтове като твоя.
Примери за title таг:

Вашето име / Име на фирмата / Име на сайта
Ключови думи: Ако искате да се класира за определени ключови думи винаги е добре да пусне някои от тях в заглавието
2.Оптимизация на мета таговете

Според мен Meta описанието не е нещо , което трябва да игнорираме . Мета описанието на даден сайт трябва да съдържа кратко описание на вашия сайт с акцент върху областите и услугите,за които вашата фирма е специализирана.Но също така ако не е добре написано сайта просто ще бъде игнориран :) . Включете някои от ключовите думи и това ще ви даде предимство в алгоритъма на Google.
3. Важни HTML тагове

Header1 [h1] – да бъде използван за най-важната част от страницата , обикновенно заглавието или слогана .
Header2,3[h2,h3] – за POST заглавия и т.н. .. Разделянето на съдържанието си с заглавията прави сайта по-лесен за разбиране и навигиране.

Bold-за удебеляване на важни фрази или думи

Quote- това е много полезно, когато се цитира от някого
4.Ключови думи и синоними

Съдържанието на сайта трябва да бъде оптимизирано по такъв начин, че да може да пасне на всички търсачки и читатели . Запълвайки го с много ключови думи би го направил не прочетим или как да го кажа „scrap“ :)
5.Оптимизация на линковете

Важно е да се оптимизира вашите вътрешни и външни изходящи връзки за търсачките, както и да дадете на посетителите си по-добра навигация.

Опитайте се да използвате добър котва текст, когато се свързвате с други хора. Включване на подходящи ключови думи в котва текст, който дава на изходящата връзка „правилното значение и стойност“.

Една добра и чиста вътрешна препратка с правилното използване на котва текст определено ще помогне. Например „Форма за контакти“ е по-добре в сравнение с „кликнете тук“ :) .

Ако сте с помощта на CMS, тогава опитайте да използвате Permalinks. По този начин ключовите думи / заглавие на пост ще бъде на самата връзка и по този начин ще се ценят повече от търсачките.
6.Оптимизация на изображения

Ако вашия сайт е с много изображения трябва да ги оптимизирате , защото не могат да бъдат прочетени от търсачките . „Паяците“ на търсачките могат само да четат текст не и изображения :) Така че ще трябва да използвате някои специални тагове за вашите снимки, за да им дам малко значение.

ALT текста или Алтернативен текста е текстът , който описва изображението, когато мишката преминава над изображението на вашата уеб страница. Текстът трябва да е значим, но кратък. Можете да използвате подходящи ключови думи като текст .

Име на файла: винаги използвайте значими имена за файла на вашите изображения, използвайте имена като „аз на яхтата.jpg“ вместо безсмислени „Изображение1.jpg“.

Урока е извадка от моята статия в сео блога ми за търсене в интернет :) , забранявам копирането !/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /
От: djman
0:42 06-10-2009
Благодаря! :)
От: g_shopov
19:43 08-10-2009
Прилично уроче :) браво
От: ticho
14:51 25-11-2009
Доста пълен урок,мерси.
1