Как да си направим собствен Pattern в Photoshop
Преди да започна искам да кажа няколко думи за Pattern-ните:)Те са изображения който се повтарят когато искате да запълните слой или отделна селекция.В Photoshop има вградени такива,но къде къде е по добре да се научите да си правите сами Cool И така....

1. Направете следния документ:2. Изберете Zoom tool-а (Z) и приближете на 1600%.След което изберете Pencil Tool-а (B) като гледате големината на четката да е 5 px и Foreground-a да е черен цвят.

3. Нарисувайте една точка в горния ляв и една в долния десен ъгъл:4. Сега трябва само га го запаметим:)Отидете на Edit и от падащото меню изберете Define Pattern... Сейвайте го под някакво име и дайте OK.

5. Направете нов документ:6.Направете нов слой(layer),след което отидете пак на Edit и от падащото меню изберете Fill... (Shift+F5).От менюто което се показва избирате Custom Pattern -после избирате Pattern-a който създадохте преди малко и давате OK.
7. И готово!!!Трябва да ви се получи нещо такова: (може да намалите Opacity-то, ако искате да избледнее )Може да експериментирате с форми,цвят и големина докато получите желания от вас ефект. УСПЕХ!!!

Този урок е изготвен от zaheto™ (авторски)
/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /