Анимация от филм
В този туториал ще ви науча как да си направите анимиран gif от quicktime филмче. Тази анимация е много подходяща за форумни аватари.


Първо избираме филмов трейлър със сцената която искаме да анимираме. Аз избрах сцената с хвъркатите прилепи от Batman Begins.извършваме следните стъпки:

1) избираме начална картинка от която да започва анимацията
2) натискаме "Print Screen" на клавиатурата за да снимаме екрана
3) поставяме в нов документ в Photoshop снимания екран със същата резолюция която е и снимания екран
4) със стрелките на клавиатурата предвижваме в quicktime филмчето сцените и извършваме същите стъпки както в 2 и 3 колкото сцени искаме да има за анимацията
-----------------------------------Веднъж щом сме снимали всички сцени и сме ги поставили във Photoshop документа ни ще имаме база от леяри както е показано на картинката . от инстументите избираме crop tool и с него избираме моментите които искаме да са в нашата анимация. тъй като аватарите обикновенно са квадратни задържаме натиснат SHIFT бутона на клавиатурата. после отивате на IMAGE > IMAGE SIZE и задаваме размера на нащия аватар - ще забележите , че това оказва влияние на всички леяри . трябва да изглежда ето така резултата до тук:
След като сте извършили всички тия операции сейфате документа и го отваряте в ImageReady.
------------------------------------
Тук вече е лесната част. С отворения файл в ImageReady , отворете анимационния палет (WINDOW > ANIMATION) и кликнете на бутона за анимационни опции (малката стрелка под хикса на панела) и изберете от менюто "MAKE FRAMES FROM LAYERS." Може да се наложи да изтриете първия frame ако имате някакъв background.отворете оптимизиращия палет (WINDOW > OPTIMIZE) и бъдете сигурни че вашите настройки са за gif. накрая сейфайте анимацията като като използвате FILE > SAVE OPTIMIZED AS.. и го сейфате като gif.

Краен резултат:Това е - вече си имате аватар от филмче!!!/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /