Реалистичен Apple iPod
1) Започваме с нов документ със следните размери 275px wide x 400px tall с бял фон. създайте нов леяр с наименование iPod Shape като отидите на Layer > New > Layer. Използвайки Rectangular Marquee Tool създаваме нова селекция със размерите на iPod-а и отиваме на Select > Modify > Smooth и задаваме стойност 12. След това запълнете селекцията с бял цвят и кликнете с десен бутон на леярите и изберете Blending Options и прилагате Drop Shadow, Bevel and Emboss, и Inner Shadow.
като изполвате тези данни:
2) правим нов леяр наименован Screen. изполваме Rectangular Marquee Tool и правим нова селекция с размери 145x105px в горната част на iPod-а за да служи за дисплей. после пак отиваме на Select > Modify > Smooth , но този път задаваме стойност 8. запълваме селекцията с цвят с тази стойност
#dddddd . После отиваме отново на Blending Options и прилагаме Inner Shadow и Stroke с тези настройки:До тук трябва да сте получили нещо такова:3) Следващата стъпка е да направим ндписите по дисплея. за целта трябва да си изтеглите Chicago шрифта. предполагам че знаете как се инсталват шрифтовете за това няма да обяснявам как става.
4) Сега след като сте инсталирали шрифта започваме да пишем по дисплея като използваме и Line Tool за да създадете линия под надписа iPod. после си създавате менюто на iPod-а. трябва да се получи това:5) следва да създадем навигационните бутони на iPod-a . това става като създадем нов леяр наименован Clickwheel и използваме Elliptical Marquee Tool като задържаме SHIFT бутона на клавиатурата за да начертаеме кръг. запълваме селекцията с цвета #dddddd . После правим още един по-малък кръг във вътрешноста на този на нов леяр по същия начин като големия, но този път го запълваме с бял цвят. трябва да се получи нещо такова:6) навигационните бутони обаче трябва да бъдат обозначени - това става като изполваме Arial шрифта за да ги надпишем. за останалото ни трябва Webdings шрифт. за да направим бутоните за напред и назад и т.н. използваме : 9 за назад , 4 за play бутон , и ; за пауза. за да направим бутона за превъртане напред просто трябва да отидем на Edit > Transform > Flip Horizontal и да го завъртим. трябва да ви се получи това:7) Вече сме почти към края. остана само да направим индикатора за батерията. туй нещо става като на нов леяр озаглавен Battery Shape използваме Rectangular Marquee Tool и създаваме малка селекция достатъчно голяма обаче за батерия . след това от опциите на инструмента изберете иконата Add to Selection. полсе правим нова по малка селекция и запълваме с цвета #dddddd. после избираме Blending Options и добавяме 1px Stroke като оставяме другите настройки настрани. за да направим докъде е пълна батерията с лупата увеличаваме на 1200% батерията и със Rectangular Marquee Tool правим нова селекция която запълваме с черен цвят. ето така трябва да изглежда:8) Край - това е крайната финална стъпка на нашите мъки около тоя iPod. Ако искате можете да оградите някое от менютата например Music като използвате Rectangular Marquee Tool и направите нова селекция запълнена със сив цвят, но не забравяйте да промените и цвета на шрифта в бяло за да се откроява.

Ето и крайния резултат от нашите мъки:Това е! Надявам се да съм го обяснил добре и разбираемо !


/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /