Добре дошли в Darknet 2.0: Telegram ви позволява да създавате сайтове на базата на TON

Добре дошли в Darknet 2.0: Telegram ви позволява да създавате сайтове на базата на TON

Начало » IT Новини » Добре дошли в Darknet 2.0: Telegram ви позволява да създавате сайтове на базата на TON

На официалния уебсайт на Telegram Open Network имаше инструкция, описваща създаването на сайт в децентрализирана мрежа TON.

Екипът на Telegram предложи нов инструмент – TON Sites. С него можете да оборудвате входна точка за други услуги на TON. HTML страниците, изтеглени от сайтовете на TON, могат да съдържат връзки ton: //. Те са плащания, които могат да се извършват от потребители, ако имат портфейл TON Wallet.

Технически сайтовете на TON са подобни на обикновените сайтове, но се осъществява достъп до мрежата на TON. Това е мрежа с наслагване в рамките на Интернет, а не чрез интернет. Всеки такъв сайт има ADNL адрес, който замества обичайните IPv4 или IPv6. Вместо TCP / IP, HTTP заявките се приемат чрез базиран на ADNL RLDP протокол – RPC протокол от по-високо ниво. Няма нужда от HTTPS, тъй като криптирането се обработва от ADNL.

Достъпът до съществуващи сайтове на TON и създаването на нови сайтове на базата на TON е възможен чрез използване на специални шлюзи между класическия Интернет и мрежата на TON. Фактически достъпът е чрез HTTP -> RLDP прокси, който работи локално на клиентската машина. Сайтовете се създават с помощта на обратен RLDP -> HTTP прокси, който работи на отдалечен сървър.

Подробни инструкции за компилиране на RLDP – HTTP прокси и стартирането му за достъп до TON Sites, както и създаване на уебсайт директно в TON мрежата, описани на официалния уебсайт на отворената мрежа Telegram.

Припомнете, че през лятото на 2019 г. TON Labs, като водещ независим разработчик на инфраструктура за екосистемата TON, стартира платформата TON Dev , която отваря първия набор от инструменти с отворен код, достъпни за разработване, тестване и пускане на продукти за екосистемата TON. Тези инструменти правят лесна и бърза интеграция на базираните на TON продукти в приложения на трети страни.

Вашият коментар