Портфолиото ми :)

Реклами | презентации | проекти
naiki999
Нов
Нов
Posts: 95
Joined: Thu Jul 13, 2006 7:11 am

Post by naiki999 » Fri Dec 29, 2006 4:37 pm

SandPrince wrote:а откъде изкопа тези бутончета


aми от еdна иконка за стаил на xp :)
Image после малко с чука и длетото докат я набия по вкус и накрая един текс на overlay


п.п. ако искаш да видиш иконката в нормален размер ще трябва да я отвориш през Paint

User avatar
zaheto
Потребител
Потребител
Posts: 647
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:40 am
Answers: 26
Location: София
Contact:

Post by zaheto » Fri Dec 29, 2006 4:43 pm

Само едно нещо ме дразни.

Image

Това е мн неудобно ако трябва да сменяш информацията често!!По добре го направи без буквите и тях отделно отгоре ги сложи ако се сещаш какво искам да ти кажа

User avatar
zaheto
Потребител
Потребител
Posts: 647
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:40 am
Answers: 26
Location: София
Contact:

Post by zaheto » Fri Dec 29, 2006 4:52 pm

SandPrince wrote:
за него не знам ама аз нищо не схванах :shock:


Значи прави го това на фотошоп без букви.След това правиш таблица и го слагаш като background на нея:

<table align="center" background="snimkata bez bukvite" weight="123" height="123">
<tr>
<td align="center">
i tuka si pishe hovini i dr raboti kakvito si reshi
</td>
</tr>
</table>

или може с CSS да си го направи направо :)

naiki999
Нов
Нов
Posts: 95
Joined: Thu Jul 13, 2006 7:11 am

Post by naiki999 » Fri Dec 29, 2006 5:08 pm

Аз схванах идеята. Само че .psd фаила е при мен и мога да му правя промени по всяко време. Сега ще пробвам с таблица



edit: с таблицата бачка безпроблемно. идеята ми беше да го правя със специфичен шрифт с ефекти , но тая идея тъи и тъи отпадна

User avatar
zaheto
Потребител
Потребител
Posts: 647
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:40 am
Answers: 26
Location: София
Contact:

Post by zaheto » Fri Dec 29, 2006 10:05 pm

naiki999 wrote: edit: с таблицата бачка безпроблемно. идеята ми беше да го правя със специфичен шрифт с ефекти , но тая идея тъи и тъи отпадна


Нищо не ти пречи да го правиш със специфичен шрифт ;)

Единственото нещо което трябва да направиш, е да качиш дадения шрифт в папката където е сайта.
После въвеждаш името в CSS сорса и готово ;)

Code: Select all

font-family&#58; Georgia;
На мястото на Georgia слагаш името на шрифта който искаш и си ти ;)

User avatar
SharkpenT
Турист
Турист
Posts: 539
Joined: Tue Apr 18, 2006 7:35 pm
Answers: 13
Location: София

Post by SharkpenT » Sat Dec 30, 2006 7:13 am

zaheto wrote:
naiki999 wrote: edit: с таблицата бачка безпроблемно. идеята ми беше да го правя със специфичен шрифт с ефекти , но тая идея тъи и тъи отпадна


Нищо не ти пречи да го правиш със специфичен шрифт ;)

Единственото нещо което трябва да направиш, е да качиш дадения шрифт в папката където е сайта.
После въвеждаш името в CSS сорса и готово ;)

Code: Select all

font-family&#58; Georgia;
На мястото на Georgia слагаш името на шрифта който искаш и си ти ;)

А ако някой няма на компа си например Georgia ?

User avatar
Smirnoff
Гуру
Гуру
Posts: 2727
Joined: Mon Jun 05, 2006 6:33 pm
Answers: 59
Location: web-tourist.net
Contact:

Post by Smirnoff » Sat Dec 30, 2006 11:14 am

Georgia, принципно го има във всеки WINDOWS :wink:

User avatar
zaheto
Потребител
Потребител
Posts: 647
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:40 am
Answers: 26
Location: София
Contact:

Post by zaheto » Sat Dec 30, 2006 12:07 pm

Първо
Smirnoff wrote:Georgia, принципно го има във всеки WINDOWS :wink:


Второ

zaheto wrote:Единственото нещо което трябва да направиш, е да качиш дадения шрифт в папката където е сайта.
Това защо си мислиш че го написах ?!?!?!?! Като е качен в папката и е зададен в CSS дори като го нямаш пак ще го виждаш!!!

Post Reply