Въпрос за хостин и домейн

Спам форум
Post Reply
User avatar
Ivkoni_
Турист
Турист
Posts: 263
Joined: Sun Dec 14, 2008 9:37 am

Въпрос за хостин и домейн

Post by Ivkoni_ » Fri Feb 17, 2012 3:46 pm

Здравейте :)
Въпроса ми е следния:
Искам да си взема домейн на .com , но без хост. Искам хоста да съм си аз, тоест ще хоствам от моя компютър.
Насочил съм се към Icn. Има ли такъв вариант и ако да какъв? Питам ви понеже до сега не съм взимал домейни и не съм се занимавал с хостинг. Благодаря. :)

User avatar
topchokt
Гуру
Гуру
Posts: 2151
Joined: Fri Nov 14, 2008 5:48 am
Answers: 22
Location: Карнобат

Post by topchokt » Fri Feb 17, 2012 4:27 pm

Можеш да си закупиш само домейн или само хостинг-кой каквото му трябва.
И да, можеш да хостваш сайта си на твоят компютър и той да е видим през този домейн, закупен от icn.
Тук е важно да спомена, че трябва да имаш реален IP адрес, за да бъде видим сайта ти.
Когато закупиш домейн от ICN помоли support-а да направи A запис(мисля, че това беше) към твоето IP.

madmax3_
Турист
Турист
Posts: 341
Joined: Mon Jan 10, 2011 4:08 pm
Answers: 32
Contact:

Post by madmax3_ » Fri Feb 17, 2012 4:48 pm

Не знам какви са ти причините да хостваш сайта на твой компютър, но за 5 - 10 лева на месец (толкова средно е цената на хостинга), дали си струва да му береш грижата ?
Иначе технически е възможно, стига да имаш статичен реален ИП адрес. Защото е възможно ИП - то да е реално, но да се дава динамично и всеки път да е различно.

User avatar
eddyy93
Потребител
Потребител
Posts: 1421
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:32 am

т

Post by eddyy93 » Fri Feb 17, 2012 6:36 pm

Ти си купуваш домейна, но той ти е обвързан към компанията от която го закупуваш.

Примерно купуваш от superhosing после влизаш си с акаунта и паролата и този домейн му настройваш DNS - та към твоето IP. Нещо от този сорт беше. Но да, трябва да имаш статично IP.

Само да кажа, че след настройките се чакаше г/д 24 часа, за да рефрешне домейна и тогава може да го ползваш.

relax4o
Потребител
Потребител
Posts: 995
Joined: Mon Mar 21, 2011 7:40 pm
Answers: 75

Re: т

Post by relax4o » Fri Feb 17, 2012 6:51 pm

eddyy93 wrote:Ти си купуваш домейна, но той ти е обвързан към компанията от която го закупуваш.

Примерно купуваш от superhosing после влизаш си с акаунта и паролата и този домейн му настройваш DNS - та към твоето IP. Нещо от този сорт беше. Но да, трябва да имаш статично IP.

Само да кажа, че след настройките се чакаше г/д 24 часа, за да рефрешне домейна и тогава може да го ползваш.

Не е задължително да е статично, просто трябва да е реално. Но естествено се препоръчва да е статично IP-то, за да не се налага постоянно да сменя записа на домейна.

User avatar
Ivkoni_
Турист
Турист
Posts: 263
Joined: Sun Dec 14, 2008 9:37 am

Post by Ivkoni_ » Fri Feb 17, 2012 9:36 pm

Благодаря на всички :) ИП-то ми е реално/статично и това което искам е възможно. Не искам да давам 5-10 лева на месец, защото фактически само домейна ще ми трябва. Имам проект за едно училище, което ще представи сайта си (банка) на едно изложение и се губи смисъла хората от класа да дават пари на месец.
Още веднъж благодаря за отговорите, като вземем домейна ако имам проблеми ще пиша отново. Поздрави :)

strasburg
Турист
Турист
Posts: 233
Joined: Tue Oct 11, 2011 3:26 pm

Post by strasburg » Sat Feb 18, 2012 10:38 am

Понятието "нереално ИП" отдавна вече не съществува. Всеки предлага реални ИП-та, било то динамични или статични.

Post Reply