Интересни снимки

Спам форум
Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Mon Dec 26, 2005 10:58 am

Още инфо:

През 1998 г. съобщения за поява на житни кръгове в Добричко предизвикват сензация у нас. Първото образувание е забелязано в местността Хайдушка поляна край село Цар Асен. Скоро същото явление се появява в района на село Карапелит. На 7 май 2000 г. координаторът на българската уфологична мрежа Иван Лазаров организира експедиция за проучване на мистериозни кръгове от бързорастяща трева в три различни местности край Исперих.

През 2001 г. близо до разградското село Дряновец се появяват кръгове и полукръгове от изсъхнала растителност. Този път феноменът е съпроводен с три поредни появи на светеща жълта окръжност през нощта.
Това затвърждава убеждението, че става дума за извънземна намеса.

Житни кръгове са забелязвани още в Канада, Русия, Испания, Гърция и Словакия. Но най-многобройни - 10 000, са случаите в Англия. В Холандия има сведения за появата на 97 такива фигури, в Америка - 50 случая, а в Япония и Германия - по 30. Общото за всички описани случаи е, че житните класове не са счупени, а само са полегнали, и то в точно определена посока. В голяма част от случаите кръговете се оформят между 2 и 4 часа през нощта.

Ето подробности по посланието от житния кръг с форма на "компакт диск"
Една от гелемите сензации, свързани с житните кръгове, се появява през 2002 г. Става дума за образувание с дължина 100 м и ширина 77 м. Житният кръг наподобява компактдиск с двоичен код. Учените разпознават в него символи от международната английска кодировка. Оказва се, че те носят конкретно послание, което гласи:

Пазете се от носителите на фалшиви подаръци и лъжливи обещания.
Много болка, но още има време.
Ние противостоим на измамата.
Тайният проход се затваря (звън от камбана).


Изследователите отбелязват, че в не малко случаи още на следващото лято в полетата няма и следа от кръговете. На други места обаче се наблюдава странна мутация при растенията, израснали върху местата, където предишната година са забелязани странните фигури. Новата реколта е с по-тъмен цвят, стръковете често са по-високи от останалите наоколо. Съществуват и случаи, при които през следващата година върху контурите на появилите се фигури растенията изобщо не поникват.

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Mon Dec 26, 2005 11:03 am

обаче изглежда супер внушително и странно ,трудно можеш да си представиш че хора са го построили ( говоря за стонхенч ). Или пък пирамидите. Странно колко изобритателни и практични са били древните хора

User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Post by Soul_Stealler » Mon Dec 26, 2005 5:06 pm

Player_pz wrote:Това са житните кръгове , които до сега никои неможе да обясни как
са направени или има чужда намеса ... :)

Знам, че са житните кръгове, ама погледни картинката дето изобразяват. :twisted:

Post Reply