Page 1 of 2

Photoshopa много натоварва компа

Posted: Sat Dec 16, 2006 8:42 am
by human
Значи photoshop-а много ми бъгва компа. Къде е проблема в мен или...
Компа ми е
Компютър
Вид на компютъра ACPI Uniprocessor PC
Компютър SEMPRON-2200
Име на потребителя Power PC
Домейн SEMPRON-2200


Дънна платка
Тип централен процесор AMD Sempron, 1500 MHz (9 x 167) 2200+
Дънна платка PCChips M848A (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Чипсет на дънната платка SiS 748
Системна памет 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)


Дисплей
Видеокарта GIGABYTE RADEON 9250 128MB (128 MB)
Видеокарта GIGABYTE RADEON 9250 Secondary (128 MB)
3D-ускорител ATI Radeon 9250 (RV280)

Мултимедия
Звуков адаптер C-Media CMI9739(A) @ SiS 7012 Audio Device

Съхранение на данни
IDE контролер SiS PCI IDE Controller
SCSI/RAID контролер D347PRT SCSI Controller
Дисково устройство ST340015A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Оптично устройство Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Оптично устройство Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Оптично устройство HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B (52x/32x/52x CD-RW)
Състояние на SMART OK
Информация от Everest

Posted: Sat Dec 16, 2006 9:13 am
by PoDMaTRiX
Че photoshop бави много компа, това никой не го отрича, особенно като зарежда самия шоп. Попринцип насякъде шопа си върви добре до момента, в който си напарвил нещо голямо и от асмата негова големина започва да се твари компа. Може проблема да не е от фотошоп. Провери дали CPU Usag-а ти е голям без да е пуснат шопа, защото като го пуснеш е нормално да ти твари.

Posted: Sat Dec 16, 2006 9:15 am
by human
System Idle Process товари компа 80-100 % .Пуснал съм само XAMPP,IE и skype.Нищо друго.Как да направя да товари по-малко?

Posted: Sat Dec 16, 2006 9:18 am
by PoDMaTRiX
System Idle Process e нормално да показва толкова. Пробвай без нищо друго вкл. Аз наскоро имах някъкъв спай и ми твареше компа без да парвя нищо, аналогично като пуснех шопа на него изобщо неможеше да се работи поради големия CPU Usage. Провери за такива нещо за секи случай. Попринцип, както казъх, шопа твари само когато зарежда и когато обработваш големи документи.

Posted: Sat Dec 16, 2006 9:51 am
by human
Пак доста си го товари, а спрях абсолютно всичко.Като пуснах task manager-а пишеше в men usage 315,***(не се сещам след запетайката какво пишеше).Нямам вирус, защото като си купих компа тогава го инсталирах, не съм инсталвал други неща преди него.Свалих си го от arena-та :(

Posted: Sat Dec 16, 2006 11:39 am
by PoDMaTRiX
И моят го свалях намремето от аренаБГ. Освен незнам ако си му слагъл допълнителни работи като четки, филтри, стилове да са прекалено мнего. Пробвай да го преинсталираш ад видим дали ще ти го парви пак този проблем.

Posted: Sat Dec 16, 2006 12:36 pm
by human
PoDMaTRiX wrote:И моят го свалях намремето от аренаБГ. Освен незнам ако си му слагъл допълнителни работи като четки, филтри, стилове да са прекалено мнего. Пробвай да го преинсталираш ад видим дали ще ти го парви пак този проблем.
Не е от това...Не съм му качвал нищо(освен fonts, ама тях ги сложих на уиндолса)

Posted: Sat Dec 16, 2006 1:24 pm
by Admin
1 gb памет е достатъчна за photoshop-a.

Няма причина да бави ако имаш достатъчно свободна памет.

Posted: Sat Dec 16, 2006 4:30 pm
by lamerko
При зареждане, photoshop не само заделя памет за IDE-то си, но и % от цялата налична памет за буфериране... това е така, защото при работата с него се пораждат различни събития (някои доста обемисти :!: ), които се записват в паметта като история... този процентен "данък" може да се променя, но това означава да си ограничите чувствително свободата с него!

Posted: Sun Dec 17, 2006 11:20 am
by LiRiX
Би трябвали да лагва в рамките на нормалното.

Ама с този семпром наистина сигорно лагва бая.

С коя версия си?