движене с actionscript

Уроци и разработки по FLASH и Action Script
Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

движене с actionscript

Post by Dido_net » Sat Dec 06, 2008 4:00 pm

целя да движа 1 картинка на дясно и като тя свърши да тръгне да се движи наляво... засега това ми е кода, но като стигне 1000 се бъгва и.. нищо

Code: Select all

onClipEvent(enterFrame) {
	speed = 1;
	
	trace(this._x);
	trace(" " + right);
	
	if&#40;this._x <= 1000&#41;
	&#123;
		right = false;
	&#125;
	else
	&#123;
		right = true;
	&#125;
	
	if&#40;right == true&#41;
	&#123;
		this._x -= speed;
	&#125;
	else
	&#123;
		this._x += speed;
	&#125;
&#125;

miro91
Гуру
Гуру
Posts: 2265
Joined: Tue Apr 24, 2007 4:16 pm
Answers: 157
Location: Тутракан

Post by miro91 » Sat Dec 06, 2008 4:12 pm

Защо не го направиш със setInterval ??
сега ще ти дам пример как да стане.

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Sat Dec 06, 2008 4:27 pm

Code: Select all

 onClipEvent&#40;load&#41;&#123;
	var speed&#58;Number=5;
	var goingLeft&#58;Number=1;
&#125;
onClipEvent&#40;enterFrame&#41;&#123;
	this._x+=goingLeft*speed;
	if&#40;this._x>=1000 or this._x<=0&#41;
		goingLeft*=-1;
&#125;

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Sat Dec 06, 2008 4:33 pm

@B13_Savage, бъгва се и върви наляво-надясно...

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Sat Dec 06, 2008 4:35 pm

Не се бъгва, така съм я направил да се движи ...
Каква е целта ?? Отива от ляво до дясно и като се върне в началното спира ?
miro91, със setInterval е безсмислено.

miro91
Гуру
Гуру
Posts: 2265
Joined: Tue Apr 24, 2007 4:16 pm
Answers: 157
Location: Тутракан

Post by miro91 » Sat Dec 06, 2008 4:37 pm

Dido_net wrote:@B13_Savage, бъгва се и върви наляво-надясно...

неговия код е добър движи се напред назад. ако искаш да ти дам със setInterval или обясни как точно искаш да се движи.

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Sat Dec 06, 2008 4:37 pm

да отива до края на картинката.. като свърши да се връща на другия край, като свърши пак да обръща.. и така до безкрай

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Sat Dec 06, 2008 4:39 pm

Dido_net wrote:да отива до края на картинката.. като свърши да се връща на другия край, като свърши пак да обръща.. и така до безкрай

Според мене това е дефиницията на "върви наляво-надясно" :shock: :shock: :!:

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Sat Dec 06, 2008 4:41 pm

та как ще стане? :/

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Sat Dec 06, 2008 4:43 pm

Е ..
Нали го направих да се движи наляво-надясно ..
След това ти каза, че бъгвало и се движело наляво-надясно.
След това те питах какво трябва ..
Ти с други думи ми каза, че трябва да се движи наляво-надясно.
Сега питаш как ще стане .. е нали ти казах как да се движи наляво-надясно.

Ако трябва да е друго, моля те дай всичко от себе си за да обясниш, че съвсем не разбирам!

miro91 wrote:
Dido_net wrote:@B13_Savage, бъгва се и върви наляво-надясно...

неговия код е добър движи се напред назад. ако искаш да ти дам със setInterval или обясни как точно искаш да се движи.

Не се движи напред назад, движи се наляво надясно (разбира се, ако си си сложил монитора настрани, а не на нормалната си поставка се движи напред-назад ...)
Със сетИнтервал няма смисъл да се пише това.

Post Reply