движене с actionscript

Уроци и разработки по FLASH и Action Script
Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Sat Dec 06, 2008 11:43 pm

huanitomuerte wrote:http://4storing.com/ljyld/4e4f2d33bc5b5 ... 9ad56.html
Дат сит!!!! :?:
unexpected file format

User avatar
huanitomuerte
Нов
Нов
Posts: 192
Joined: Thu Jun 19, 2008 1:22 pm
Answers: 16
Location: София
Contact:

Post by huanitomuerte » Sat Dec 06, 2008 11:45 pm

http://4storing.com/smmzs/4eca005567af6 ... 76a6a.html



това е 8-ма версия


Zip---------
http://4storing.com/h9355/c3dc2d637e88f ... 738d4.html
// Обяснение по-горе

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Sun Dec 07, 2008 1:34 am

Huanito, updateAfterEvent() е метод, който има ефект само ако се ползва Mouse event. Тоест, при onEnterFrame или друго подобно няма никакъв ефект (има смисъл със setInterval). Т.е за да не сече сега единствения цяр е висок фрейм рейт ;) ;)
Dido, казах ти, че центъра трябва да е в ляво ! Флаша, за разлика от много други среди не се влияе само от кода. Има доста други фактори, което разбира се прави и възможноста да се помогне директно и с един пост доста по-малка (както и шанса да се обясни някой проблем без достатъчно информация нищожен)... Ето, тук само съм променил центъра на клипа, надявам се, че това ти работи както искаш :) : www.code-bg.com/wt/dido_net2.swf , www.code-bg.com/wt/dido_net2.fla
Миро, setInterval се ползва, ако правиш нещо на един фрейм и не искаш да имаш други. За случай на анимация, като тази, която иска Dido е далеч по оптимизирано и подредено, ако кода е там, където му е мястото .. точно на обекта, който е анимиран. За това от Адоби са оставили и възможноста, код да се слага и там ;)

User avatar
huanitomuerte
Нов
Нов
Posts: 192
Joined: Thu Jun 19, 2008 1:22 pm
Answers: 16
Location: София
Contact:

Post by huanitomuerte » Sun Dec 07, 2008 12:14 pm

B13_Savage wrote:Huanito, updateAfterEvent() е метод, който има ефект само ако се ползва Mouse event. Тоест, при onEnterFrame или друго подобно няма никакъв ефект (има смисъл със setInterval). Т.е за да не сече сега единствения цяр е висок фрейм рейт ;) ;)

Прав си, и в тази връзка....

http://www.flashvalley.com/fv_tutorials ... fterEvent/

download source files download source files

Или по-точно примера:
[setInterval_without.fla] и [setInterval_with.fla] :(

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Sun Dec 07, 2008 10:24 pm

B13_Savage wrote:Huanito, updateAfterEvent() е метод, който има ефект само ако се ползва Mouse event. Тоест, при onEnterFrame или друго подобно няма никакъв ефект (има смисъл със setInterval). Т.е за да не сече сега единствения цяр е висок фрейм рейт ;) ;)
Dido, казах ти, че центъра трябва да е в ляво ! Флаша, за разлика от много други среди не се влияе само от кода. Има доста други фактори, което разбира се прави и възможноста да се помогне директно и с един пост доста по-малка (както и шанса да се обясни някой проблем без достатъчно информация нищожен)... Ето, тук само съм променил центъра на клипа, надявам се, че това ти работи както искаш :) : www.code-bg.com/wt/dido_net2.swf , www.code-bg.com/wt/dido_net2.fla
Миро, setInterval се ползва, ако правиш нещо на един фрейм и не искаш да имаш други. За случай на анимация, като тази, която иска Dido е далеч по оптимизирано и подредено, ако кода е там, където му е мястото .. точно на обекта, който е анимиран. За това от Адоби са оставили и възможноста, код да се слага и там ;)
@B13_Savage, .fla файла ми дава unexpected file format... :/

User avatar
B13_Savage
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1893
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:55 am
Answers: 81
Contact:

Post by B13_Savage » Tue Dec 09, 2008 1:48 pm

Намери си актуален флаш.
Моят не може да експортва за по-стара версия.

Post Reply