как да защитя флашка в сайта си от сваляне

Уроци и разработки по FLASH и Action Script
Post Reply
User avatar
darcstone
Турист
Турист
Posts: 309
Joined: Thu Jan 31, 2008 2:17 pm
Contact:

как да защитя флашка в сайта си от сваляне

Post by darcstone » Sun Jun 21, 2009 5:57 pm

?

User avatar
embaka
Гуру
Гуру
Posts: 2045
Joined: Sun May 04, 2008 8:43 pm
Answers: 105
Location: В. Търново
Contact:

Post by embaka » Sun Jun 21, 2009 6:00 pm

ами мисля, че и да го направиш, пак ще има кой да го изтегли :D

User avatar
human
Гуру
Гуру
Posts: 2747
Joined: Thu Jul 13, 2006 6:09 pm
Answers: 214
Location: София, България
Contact:

Post by human » Sun Jun 21, 2009 7:07 pm

Когато влезнеш в някоя страница, в която има флаш, браузърът ти го сваля на компютъра и го зарежда. Ако не може да го свали, той няма да може да го зареди. :wink:

0u7
Потребител
Потребител
Posts: 1084
Joined: Mon May 18, 2009 4:10 pm
Answers: 83

Post by 0u7 » Sun Jun 21, 2009 7:33 pm

Или казано с 2 думи няма как !

User avatar
lordini
Нов
Нов
Posts: 11
Joined: Wed May 27, 2009 6:38 pm
Location: SF City

Post by lordini » Sun Jun 21, 2009 7:43 pm

Дори да сложиш някакъв скрипт който забранява десният клик пак не си спасяваш ултра ценния флаш ефект, клип, банер и тн. Плъгинчетата за сваляне на неща от разните браузъри вече толкова много напреднаха ( покрай лудницата че всеки иска да си свали нещо от youtube например) че просто вече няма как да си скриеш media-та в сайта :( .

Dark_Mage
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Sun Sep 09, 2007 9:44 am

Post by Dark_Mage » Sun Jun 28, 2009 12:39 pm

Правиш така, че флаша да проверява къде се намира и ако е на този адрес дето трябва да е, го правиш да работи, ако не на правилния го правиш да не работи.

Не съм го пробвал, но мисля, че може да стане.

User avatar
dkalinkov
Турист
Турист
Posts: 208
Joined: Sat Sep 20, 2008 6:18 am
Answers: 10
Location: Димитровград
Contact:

Post by dkalinkov » Sun Jun 28, 2009 12:46 pm

Dark_Mage wrote:Правиш така, че флаша да проверява къде се намира и ако е на този адрес дето трябва да е, го правиш да работи, ако не на правилния го правиш да не работи.

Не съм го пробвал, но мисля, че може да стане.

И пак като съм на този адрес дето работи мога да си дам File -> Save As... и ето го флаша в мойте шепи. :)

Dark_Mage
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Sun Sep 09, 2007 9:44 am

Post by Dark_Mage » Sun Jun 28, 2009 12:47 pm

dkalinkov wrote:
Dark_Mage wrote:Правиш така, че флаша да проверява къде се намира и ако е на този адрес дето трябва да е, го правиш да работи, ако не на правилния го правиш да не работи.

Не съм го пробвал, но мисля, че може да стане.

И пак като съм на този адрес дето работи мога да си дам File -> Save As... и ето го флаша в мойте шепи. :)


но като го качиш някъде другаде няма да работи

User avatar
dkalinkov
Турист
Турист
Posts: 208
Joined: Sat Sep 20, 2008 6:18 am
Answers: 10
Location: Димитровград
Contact:

Post by dkalinkov » Sun Jun 28, 2009 12:58 pm

Може, може!

Винаги има начин, даже и да няма!

Dark_Mage
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Sun Sep 09, 2007 9:44 am

Post by Dark_Mage » Sun Jun 28, 2009 1:07 pm

dkalinkov wrote:Може, може!

Винаги има начин, даже и да няма!


Прав си!

Post Reply