FACEBOOK ще плати 5 долара за аудио запис

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Posts: 912
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

FACEBOOK ще плати 5 долара за аудио запис

Post by simona » Sat Feb 22, 2020 6:21 am

Водещите технологични компании бяха в центъра на сериозен обществен натиск, когато преди няколко месеца стана ясно, че правят аудио записи на потребители без тяхно знание. Те включват Amazon, Apple, Google, Microsoft и Facebook. Данните за тези дейности естествено генерираха отрицателни коментари и дори се появиха съобщения, че Facebook заплашва нови антитръстови разследвания в ЕС заради аудио записи на потребителите. В този случай компанията сформира екип от служители, които превеждат и преглеждат аудио записи, за да подобрят цялостното качество на своя софтуер.

На пръв поглед това може да не звучи толкова плашещо, но в същото време самите потребители не са запознати с практиките в социалните мрежи и факта, че аудиозаписите изобщо не се чуват. Със сигурност никой не може да бъде доволен да знае, че водещите технологични компании записват това без наше знание. Amazon, Google и Facebook обаче съобщават на своите клиенти, че са променили начина на събиране на данни за всеки акаунт и са прекратили тези практики. Въпреки това за много потребители остават съмнения. TheVerge ни информира, че Facebook вече е готов с алтернативно решение.

Компанията стартира програмата Pronunciations, която е част от приложението Viewpoints. Според параметрите всеки потребител може доброволно да предоставя аудио във Facebook и да бъде възнаграден за него. Според данните, един запис ще генерира 200 точки в приложението, които могат да бъдат изтеглени като пари, когато достигнат 1000 точки. Това е еквивалент на награда от $ 5 в PayPal. Самите записи включват фразата „Ей портал“ с имената на до 10 приятели в списъка ви с контакти. Програмата изисква да сте на 18 години и над 75 приятели във Facebook.

Post Reply