Google обяви забавяне в YouTube

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Posts: 912
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

Google обяви забавяне в YouTube

Post by simona » Sun Mar 22, 2020 7:14 am

youtube.jpg
Google, следвайки Netflix, обяви забавяне в YouTube, за да се избегне блокирането на интернета в Европа поради увеличената му употреба по време на пандемията на коронавирус.

"След разговор между изпълнителния директор на Google Сундар Пичай, изпълнителния директор на YouTube Сюзън Войчицки и комисаря Тиери Бретон, ние се ангажирахме временно да прехвърлим целия трафик към стандартните настройки", заяви говорител на Google.

Той обясни, че хората отиват в Google за новини, публикувани от властите, образователно съдържание и изграждане на връзки по време на пандемията на коронавирус.

"Приложихме мерки за автоматично адаптиране на системата ни да използва по-малък капацитет на мрежата", обясни говорителят.

„Ще продължим да работим с правителства и мрежови оператори, за да сведем до минимум ограниченията, наложени на системата, като гарантираме добро потребителско изживяване“, добави той.

Netflix в четвъртък реши да намали интернет трафика в Европа през следващите 30 дни.

Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон призова платформите и операторите в сряда да предприемат действия за облекчаване на натиска в интернет, за да подпомогнат работата от дома по време на изолацията, въведена в европейските страни в резултат на разпространението на коронавирус.

Европейската комисия поиска от Netflix и други да прекратят качеството на HD и да позволят съдържанието да се показва в качество на CD до отминаването на кризата..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply