openEuler е новата Linux дистрибуция на Huawei

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Posts: 912
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

openEuler е новата Linux дистрибуция на Huawei

Post by simona » Mon Mar 30, 2020 6:01 am

[Шенжен, Китай, 27 март 2020 г.] Обществото openeuler пусна първото си издание за дългосрочна поддръжка (LTS), openEuler 20.03 LTS, на конференцията за разработчици на Huawei 2020 (Cloud). В същото време Huawei се присъедини към четири водещи производители на операционни системи, Kylinsoft, iSoft, Uniontech и Института за софтуер на Китайската академия на науките (ISCAS), за да обяви излизането на openEuler. Съобщението отбелязва комерсиалната готовност на операционните системи, базирани на openEuler. openEuler платформата е с отворен код, безплатна Linux дистрибуция, която предлага общност за разработчици по целия свят, вече е настроена да изведе многоядрената разнородна компютърна индустрия на следващото ниво.

openEuler повишава иновациите в многоядрените хетерогенни изчисления

Huawei като основател и движеща сила на openEuler, се ангажира да инвестира в общности с отворен код. Като отворена общност, openEuler се изгражда съвместно от нарастващ брой световни разработчици.

Настоящите планове изискват общността на openEuler да издава издания LTS на всеки две години и иновативно издание на всеки шест месеца, за да осигури възможност за управление на общи уязвимости и експозиции (CVE). openEuler се ангажира с политика на Upstream First, за да насочи всички възможности към общността с отворен код да се движи по течението възможно най-бързо.

Въз основа на техническата експертиза на Huawei и ноу-хау за продуктите, OpenEuler 20.03 LTS изданието вече демонстрира стабилност и сигурност, водеща в индустрията. Изграждайки софтуер с пълен стек, той ще отключи напълно силата на разнообразни компютърни платформи, включително:

 - Multi-core high concurrency: Механизмът за управление на кеш на файлове е оптимизиран без заключване, подобрявайки Nginx HTTP паралелността с 15%.
 - Integrated KAE plug-in: Софтуерно-хардуерното сътрудничество задвижва хардуерния ускорител на процесора Kunpeng, което позволява библиотеката за ускорение на Kunpeng да помогне за подобряване на производителността с 10% до 100%.
 - iSula lightweight container: Лек, бърз, лесен за използване и гъвкав, той намалява времето за стартиране с 35% и намалява потреблението на ресурси в паметта с 68%.
 - openEuler community build of OpenJDK: Подобрява производителността с 20% чрез оптимизиране на управлението и компилирането на паметта.
 - A-Tune: Осигурява интелигентна, специфична за сценария автоматична настройка, за да подобри ефективността на настройката на системата с 30%.
 - Broad architecture support: Съвместима с архитектурата на процесори като Kunpeng и x86, операционната система ще поддържа допълнителни архитектури на процесори в бъдеще.

Четири доставчика на OS издават търговски издания, обогатяват компютърната екосистема

Водещите доставчици, включително Kylinsoft, iSoft, Uniontech и ISCAS, активно подкрепящи общността openEuler, поеха водеща роля в издаването на комерсиални издания.

 Kylinsoft's Kylin Server OS, базирана на ядра openEuler, е предназначена за многоядрени разнородни изчислителни сценарии и насочва обработката за критични за мисията услуги и зареждане на данни.
 iSoft стартира iSoft Server OS V5.1 за Kunpeng, първата търговска версия, базирана на openEuler. iSoft има за цел да подкрепи общността openEuler за изграждането на openEuler като водеща глобална общност.
 Uniontech пусна deepinEuler V1.0, базирана на Kunpeng операционна система, която поддържа всички нови функции на процесора Kunpeng за постигане на завладяваща производителност. Uniontech планира непрекъснати подобрения на deepinEuler за подобряване на екосистемата Kunpeng и стимулиране на приемането на deepinEuler при все по-голям набор от сценарии.
 ISCAS пусна своя EulixOS Server 1.0, за да стартира програма за изсветляване на доставки с отворен код, насочена към повишаване на възможностите и устойчивостта на общността openEuler.

openEuler за поддръжка на операторите на OS както по технологиите, така и по фронтовете на услугите

Обществото на openEuler се ангажира с обучение, подобряване на възможностите на разработчиците и предоставяне на сертификати на доставчици и разработчици на ОС за подобряване на уменията и услугите. Техническата среща на OpenEuler се планира през април, за да разшири и задълбочи техническите комуникации на общността. Планирането за openEuler 20.09 също е в ход.

openEuler е не само платформа за дистрибуция с отворен код и безплатна Linux, но и иновационна платформа. Той насърчава всички да предлагат нови идеи, практики и решения, като заедно водят до нарастващо и проспериращо приложение

Post Reply