Google престави доклад за движението на потребителите си

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Posts: 912
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

Google престави доклад за движението на потребителите си

Post by simona » Sat Apr 04, 2020 6:28 am

През март Google съобщи, че 131 държави по света са намалили посещаемостта си в магазини, паркове и други места, след като много правителства са им заповядали да стоят у дома, за да предотвратят разпространението на коронавируса.

Анализът на Google за местонахождението на милиарди потребители на смартфони е най-големият набор от данни, достъпни за доставчиците на здравни грижи, за да се установи дали хората спазват карантината.

Докладите показват графици за посещение на метро, ​​автобусни или жп гари, магазини и други места за период от пет седмици.

Facebook също сподели данните с неправителствени изследователи от няколко страни, които подобно на Google имат няколко милиарда потребители, но не го направиха публично достояние.

„Тези доклади са разработени, за да ни помогнат, да се придържаме към нашите строги протоколи и политики за поверителност“, написа в публикация в блог д-р Карън Десалво, член на здравния отдел на Google, и Джен Фицпатрик, вицепрезидент на Google Gea.

Google заяви, че е публикувал докладите, за да избегне несигурността относно това, което предава на властите, в момент, когато в света се водят дебати относно баланса между личния живот и потенциала да се използва антикоронавирусната технология.

Държави като Китай, Сингапур и Южна Корея призовават своите граждани да използват приложения и друга технология, за да контролират спазването им с карантина, но активистите твърдят, че това може да застраши тяхната свобода на личността.

Отчетите на Google използват данни от потребители, предоставили „история на местоположенията“ на своите мобилни телефони. Корпорацията подчертава, че е приела технологични мерки, които гарантират, че никой не може да бъде идентифициран в докладите.

Post Reply