Ранг през профила

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
E398
Потребител
Потребител
Posts: 632
Joined: Fri May 26, 2006 5:52 pm
Location: София

Ранг през профила

Post by E398 » Mon Oct 23, 2006 9:16 pm

Мога ли примерно в профила на някой потребител да добавя следното:

Ранг: и като напише нещо тук да му излиза като ранг?

User avatar
Shorter
Турист
Турист
Posts: 203
Joined: Sun Jan 08, 2006 5:16 pm
Contact:

Post by Shorter » Tue Oct 24, 2006 1:01 pm

нищо не разрах ..

E398
Потребител
Потребител
Posts: 632
Joined: Fri May 26, 2006 5:52 pm
Location: София

Post by E398 » Tue Oct 24, 2006 6:24 pm

Нали по принцип ранг-а се сменя през админ панела, но аз искам да става по следния начин, вместо през админ панела всеки да може през профила си да променя ранга си ...

User avatar
index
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 5405
Joined: Thu Sep 07, 2006 11:08 pm
Answers: 198
Contact:

Post by index » Wed Oct 25, 2006 10:47 am

Товя не ми харесва. Смятам ,че трябва да заслужиш рангаси!
А и има такива които ,ще завиждат форума и може да влезат в Админ-панела и да сасипат форума.....

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Wed Oct 25, 2006 3:43 pm

Ами може да се напише скриптче което да "бърка" в DB и от там да сменя ранга на потребителя с ид-то което е регнат.. амъ не знам всичките команди които ще са ми необходими.. така че - не мога да ти помогна :(

nvidia
Турист
Турист
Posts: 233
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm

Post by nvidia » Wed Oct 25, 2006 4:24 pm

Това е възможно и много полезно.
За ваше сведение
ранга няма нищо общо с правата върху форума и не може да навреди.

Тука ранговете ви се сменят автоматично и те зависят само от мненията.
Дори да са специални рангове пак няма опасност,
защото сами по себе си ранговете са нищо.
Просто надпис под user-a ви.
Абсолютно нищо повече.

Това което иска човека е доста полезно и скоро ще се наложи да го пиша за един проект.

Ще ви кажа защо е полезно.

При влизането в някой сайтове е хубаво да се самоопределиш какъв си.

Примерно сайт за онлайн игра.
Още началото те пита какъв си паладин, зерг, бербериан, амазонка и т.н.
Всички са свързани с този форум и трябва да се разпознават по някакъв начин с какви герой играят.
ти като посочиш ранга ти в началото няма да се налага да обяснявашпри всеки топик с какъв герой играеш .

Този мод е лесен .
Ще се направи едно падащо мен= в регистрационния формуляр и в
профила на потребителя ( те са едно и също) и всеки ще си избира.
даже може да излизат в различен цвят във форума.
Когато го направя ( другия месец) ще го постна.
Сега имам по наложащи задачи но рано или късно ще
стигма до момента с форума и ще трябва да го направя.

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Wed Oct 25, 2006 4:50 pm

Само че ако от падащото меню автоматично се взима "името" което ще е под ник-а.

Демек - примерно ако падащото меню е не е <option value="1"> , а е
<option value="Барбериан"> и така се записва в дб, аз мога да си направя с проста формичка да пише под ник-а ми "Site Admin" :lol:

nvidia
Турист
Турист
Posts: 233
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm

Post by nvidia » Wed Oct 25, 2006 5:09 pm

Dido_net wrote:Само че ако от падащото меню автоматично се взима "името" което ще е под ник-а.

Демек - примерно ако падащото меню е не е <option value="1"> , а е
<option value="Барбериан"> и така се записва в дб, аз мога да си направя с проста формичка да пише под ник-а ми "Site Admin" :lol:
Dido ще ме извиниш но дай да не спориме за програмиране с теб.
Аз не бих спорил на тема дизайн .

Все пак ще ти дам един пример.

option има не само value а и name.
Това name e името на данните а value е стойноста.
Тази стойност винаги (ама винаги)се проверява.

Примерно:

if ($value=="2"||$value=="3"||$value=="4")
{echo "OK";}
else
{ echo "бан на ИП адреса";}


Така.
това е едно.
Другото по важно.
Кой ти каза или от къде видя, че ранговете се записват в базата данни като 1,2,3,4 и отговарят за правата.

В таблицата отговаряща за усерите в phpBB иам едно поле което се казва
user_level .
та в това поле се записва кой с какви права е в форума.
Админа с 1, мода с 2,3,4 в завоисимост от много фактори.
Кой ти каза, че това има нещо общо с ранговете.
Може да те направят с ранг site_admin и в същото време да не можеш
и своето мнение да едитнеш.
Не разбра ли ч е това е просто помозна титла и не дава права.

Отворил ли си веднъж базата данни за да я разгледаш?

В последно време се активизира в писането на мнения но за жалост
виждам, че бъркаш разделите.
Мисля, че се справяше по добре в разделите за дизайн.

Лошо впечатление прави също и подигравателния начин по който поднасяш съветите си.
Не за това, че са подигравателни ами защото са напълно погрешни
и въпреки това подигравателни. :shock:

Не беше такъв човек преди. :(

Dido_net
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1569
Joined: Sat Oct 01, 2005 12:43 pm
Answers: 16
Location: Хасково

Post by Dido_net » Wed Oct 25, 2006 5:19 pm

Ами, виж.. от страна програмиране знам много малко.. но може да се напише код от който направо value да отива в DB-то :roll:
не с тва if ($value=="2"||$value=="3"||$value=="4") a направо
да изкарва в DB-то value.. :roll:
и.. знам че option таг-а има и name :lol:
Иначе.. сори ако съм те засегнал с нещо.. :roll:

edit: А относно тва ранга да е Site Admin, имах предвид - само тва под ника да пише Site admin, не че да имаш права в форума :)

Post Reply