phpBB сесия ?

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
User avatar
vesku
Потребител
Потребител
Posts: 1268
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 50
Location: Чирпан
Contact:

phpBB сесия ?

Post by vesku » Sun Nov 05, 2006 2:06 pm

може ли да ми дадете името на сесията която садаржа логнатия усер

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Re: сесия

Post by Admin » Sun Nov 05, 2006 2:34 pm

vesku wrote:може ли да ми дадете името на сесията която садаржа логнатия усер
Ти определяш как ще се казва сесията.

User avatar
vesku
Потребител
Потребител
Posts: 1268
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 50
Location: Чирпан
Contact:

Post by vesku » Sun Nov 05, 2006 3:05 pm

за пхпбб2 питам
нали като се логнеш вав форума прави сесия с името ти тази сесия ми трябва

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sun Nov 05, 2006 3:21 pm

Пиши заглавията така, че да се подразбира за какво точно питаш.

В сесията на phpBB не се съдържа името на user-a.

Съдържа хеш по който после се определя кой е потребителя.

Тези сесии не са като тази която ползваш ти.
Не се съхраняват в бисквитки, ами в URL адреса .
Това е по трудния начин но пък няма огранияения.
При другата сесия трябва да имаш вкл=чени бисквитки а при тази яма значение дали са включени или не.

Ако ми кажеш какво точно искаш да направиш ще се
опитам да ти дам по елементарен вариант.

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sun Nov 05, 2006 3:30 pm

ако искаш променливата която съдържа името на логнатия мисля , че беше нещо от рода на $userdata['user_id'] ама пак трябва да видя.
И наистина уточни малко.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sun Nov 05, 2006 3:45 pm

bafitu wrote:ако искаш променливата която съдържа името на логнатия мисля , че беше нещо от рода на $userdata['user_id'] ама пак трябва да видя.
И наистина уточни малко.
$userdata['username'] е :wink:
$userdata['user_id'] съдържа ID то на потребителя.

User avatar
vesku
Потребител
Потребител
Posts: 1268
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 50
Location: Чирпан
Contact:

Post by vesku » Sun Nov 05, 2006 3:55 pm

морковчо ме помоли да направя фйлмениджера на стаф да му направя следното:
всеки потребител като се регне вав форума да му прави папка тва е лесно знам как
ще стане
следва кода за оправяне вав мениджара
ясно ми е как ще стане ама не се получава
нали има един ред вав всеки файл от кадето се взима папката
аз го променям така
$usera = $userdata['username']; //от тук се взима името на папката на усера
$current_dir = ("../users/$usera/");
ама неще да бачка не взима името от пхпбб2

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sun Nov 05, 2006 4:03 pm

$current_dir = ("../users/".$usera."/");
така ?

User avatar
vesku
Потребител
Потребител
Posts: 1268
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 50
Location: Чирпан
Contact:

Post by vesku » Sun Nov 05, 2006 4:06 pm

самата сесия неще да взима
това е грешното
$usera = $userdata['username']; //от тук се взима името на папката на усера

User avatar
morkov4o
Потребител
Потребител
Posts: 990
Joined: Tue Sep 12, 2006 6:52 am
Answers: 27
Contact:

Post by morkov4o » Sun Nov 05, 2006 4:21 pm

веско точно и мен това не ми ставаше ... и аз съм го докарал до тук ... и не взима името на усера и си нямам и ни най-малка идея защо :cry:

Post Reply