Page 1 of 1

logo_phpBB Ротация

Posted: Sun Dec 17, 2006 10:01 am
by burgazliq
как да направя logo_phpBB да сложа примерно 10 картинки и да се сменят през определен период от време

Posted: Sun Dec 17, 2006 5:39 pm
by pszone
1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:

Code: Select all

<?php 


    $folder = '.'; 


    $extList = array&#40;&#41;; 
    $extList&#91;'gif'&#93; = 'image/gif'; 
    $extList&#91;'jpg'&#93; = 'image/jpeg'; 
    $extList&#91;'jpeg'&#93; = 'image/jpeg'; 
    $extList&#91;'png'&#93; = 'image/png'; 


$img = null; 


if &#40;substr&#40;$folder,-1&#41; != '/'&#41; &#123; 
    $folder = $folder.'/'; 
&#125; 


if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'img'&#93;&#41;&#41; &#123; 
    $imageInfo = pathinfo&#40;$_GET&#91;'img'&#93;&#41;; 
    if &#40; 
        isset&#40; $extList&#91; strtolower&#40; $imageInfo&#91;'extension'&#93; &#41; &#93; &#41; && 
        file_exists&#40; $folder.$imageInfo&#91;'basename'&#93; &#41; 
&#41; &#123; 
    $img = $folder.$imageInfo&#91;'basename'&#93;; 
&#125; 
&#125; else &#123; 
    $fileList = array&#40;&#41;; 
    $handle = opendir&#40;$folder&#41;; 
    while &#40; false !== &#40; $file = readdir&#40;$handle&#41; &#41; &#41; &#123; 
        $file_info = pathinfo&#40;$file&#41;; 
        if &#40; 
            isset&#40; $extList&#91; strtolower&#40; $file_info&#91;'extension'&#93; &#41; &#93; &#41; 
&#41; &#123; 
            $fileList&#91;&#93; = $file; 
        &#125; 
    &#125; 
    closedir&#40;$handle&#41;; 


    if &#40;count&#40;$fileList&#41; > 0&#41; &#123; 
        $imageNumber = time&#40;&#41; % count&#40;$fileList&#41;; 
        $img = $folder.$fileList&#91;$imageNumber&#93;; 
    &#125; 
&#125; 
if &#40;$img!=null&#41; &#123; 
    $imageInfo = pathinfo&#40;$img&#41;; 
    $contentType = 'Content-type&#58; '.$extList&#91; $imageInfo&#91;'extension'&#93; &#93;; 
    header &#40;$contentType&#41;; 
    readfile&#40;$img&#41;; 
&#125; else &#123; 
    if &#40; function_exists&#40;'imagecreate'&#41; &#41; &#123; 
        header &#40;"Content-type&#58; image/png"&#41;; 
        $im = @imagecreate &#40;100, 100&#41; 
            or die &#40;"Cannot initialize new GD image stream"&#41;; 
        $background_color = imagecolorallocate &#40;$im, 255, 255, 255&#41;; 
        $text_color = imagecolorallocate &#40;$im, 0,0,0&#41;; 
        imagestring &#40;$im, 2, 5, 5, "IMAGE ERROR", $text_color&#41;; 
        imagepng &#40;$im&#41;; 
        imagedestroy&#40;$im&#41;; 
    &#125; 
&#125; 
?>
2. Създай някаква директория - например head_images и в нея качи random.php и всички изображения, които искаш да се въртят.

3. Накрая отвори overral_header.tpl файла (в темплейт subSilver) и намери:

Code: Select all

<img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="&#123;L_INDEX&#125;" vspace="1" />
и го замени с:

Code: Select all

<img src="www.твоя_сайт.цом/пътят до random.php/random.php" border="0" alt="&#123;L_INDEX&#125;" vspace="1" />

Posted: Sun Dec 17, 2006 6:15 pm
by burgazliq
само да попитам
1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:
каде да го поставя точно този фаил?

Posted: Sun Dec 17, 2006 6:27 pm
by Admin
А защо не ползваш това:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827

Posted: Sun Dec 17, 2006 6:56 pm
by burgazliq
admin wrote:А защо не ползваш това:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827
защото не разбирам
и незнам как да го напрая това да се показва на мястото на логото
на форума
с по горното ще се оправя сама кажете плс каде са го сложа файла като го
създам

Posted: Sun Dec 17, 2006 7:27 pm
by astor
pszone wrote:1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:

Code: Select all

<?php 


    $folder = '.'; 


    $extList = array&#40;&#41;; 
    $extList&#91;'gif'&#93; = 'image/gif'; 
    $extList&#91;'jpg'&#93; = 'image/jpeg'; 
    $extList&#91;'jpeg'&#93; = 'image/jpeg'; 
    $extList&#91;'png'&#93; = 'image/png'; 


$img = null; 


if &#40;substr&#40;$folder,-1&#41; != '/'&#41; &#123; 
    $folder = $folder.'/'; 
&#125; 


if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'img'&#93;&#41;&#41; &#123; 
    $imageInfo = pathinfo&#40;$_GET&#91;'img'&#93;&#41;; 
    if &#40; 
        isset&#40; $extList&#91; strtolower&#40; $imageInfo&#91;'extension'&#93; &#41; &#93; &#41; && 
        file_exists&#40; $folder.$imageInfo&#91;'basename'&#93; &#41; 
&#41; &#123; 
    $img = $folder.$imageInfo&#91;'basename'&#93;; 
&#125; 
&#125; else &#123; 
    $fileList = array&#40;&#41;; 
    $handle = opendir&#40;$folder&#41;; 
    while &#40; false !== &#40; $file = readdir&#40;$handle&#41; &#41; &#41; &#123; 
        $file_info = pathinfo&#40;$file&#41;; 
        if &#40; 
            isset&#40; $extList&#91; strtolower&#40; $file_info&#91;'extension'&#93; &#41; &#93; &#41; 
&#41; &#123; 
            $fileList&#91;&#93; = $file; 
        &#125; 
    &#125; 
    closedir&#40;$handle&#41;; 


    if &#40;count&#40;$fileList&#41; > 0&#41; &#123; 
        $imageNumber = time&#40;&#41; % count&#40;$fileList&#41;; 
        $img = $folder.$fileList&#91;$imageNumber&#93;; 
    &#125; 
&#125; 
if &#40;$img!=null&#41; &#123; 
    $imageInfo = pathinfo&#40;$img&#41;; 
    $contentType = 'Content-type&#58; '.$extList&#91; $imageInfo&#91;'extension'&#93; &#93;; 
    header &#40;$contentType&#41;; 
    readfile&#40;$img&#41;; 
&#125; else &#123; 
    if &#40; function_exists&#40;'imagecreate'&#41; &#41; &#123; 
        header &#40;"Content-type&#58; image/png"&#41;; 
        $im = @imagecreate &#40;100, 100&#41; 
            or die &#40;"Cannot initialize new GD image stream"&#41;; 
        $background_color = imagecolorallocate &#40;$im, 255, 255, 255&#41;; 
        $text_color = imagecolorallocate &#40;$im, 0,0,0&#41;; 
        imagestring &#40;$im, 2, 5, 5, "IMAGE ERROR", $text_color&#41;; 
        imagepng &#40;$im&#41;; 
        imagedestroy&#40;$im&#41;; 
    &#125; 
&#125; 
?>
2. Създай някаква директория - например head_images и в нея качи random.php и всички изображения, които искаш да се въртят.

3. Накрая отвори overral_header.tpl файла (в темплейт subSilver) и намери:

Code: Select all

<img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="&#123;L_INDEX&#125;" vspace="1" />
и го замени с:

Code: Select all

<img src="www.твоя_сайт.цом/пътят до random.php/random.php" border="0" alt="&#123;L_INDEX&#125;" vspace="1" />
ДА ТОВА РАБОТИ А КАК Е ДА СЕ СЛОЖИ НАИ ОТГОРЕ НАД МЕНЮТО ДА СИ СТОИ И ВСЯКА КАРТИНКА ДА СИ ИМА ОТДЕЛЕН URL

Posted: Sun Dec 17, 2006 9:03 pm
by pszone
Да, работи, но съм се объркал и не съм те разбрал правилно, защото по този начин ти се сменят картинките при рефреш, а не на време. Това, което търсиш, admin го е предложил - http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827 Ще ти свърши работата, която искаш - различни изображения, които се сменят на време и всяка картинка е линк към различен адрес, който ти определяш.