проблем при инпортването ба БД

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

проблем при инпортването ба БД

Post by mute » Fri Dec 22, 2006 7:09 pm

като инпортвам БД от стария хост на новия се поличава това
http://ajax-bg.com/forum/
накакво се дължи ?

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Fri Dec 22, 2006 7:16 pm

Чакай да видя.
Имах подобен проблем и някъде съм писал код.

Между другото...
Погледни какъв ти е енкодинга на старата база данни и създай новата база данни със същия.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Fri Dec 22, 2006 7:21 pm

Не знам доколко ще помогне но пробвай :

Влез в /includes/db.php

и намери реда:

$db = new sql_db($dbhost, $dbuser, $dbpasswd, $dbname, false);

след него сложи:

$db->sql_query("SET CHARACTER SET cp1251");


Аз лично мисля, че има разлика в енкодинга на двете бази данни и прави проблем.

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Fri Dec 22, 2006 7:23 pm

къде пише какъв е инкодинга и при инпортване да посочвам ли "Character set of the file:" някакъв чарсет ?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Fri Dec 22, 2006 7:45 pm

като цяло проблема маи идва при Експорта от стария хост в новия в стария
като гледам съдържанието през пхпммаиадмин-а
в стария си излиза текст на кирилица а в новия хост излиза
Перез РїСЂРёРµ наказанието Р

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Fri Dec 22, 2006 7:49 pm

mute wrote:като цяло проблема маи идва при Експорта от стария хост в новия в стария
като гледам съдържанието през пхпммаиадмин-а
в стария си излиза текст на кирилица а в новия хост излиза
Перез РїСЂРёРµ наказанието Р


В самия .sql файл като го отвориш виждаш ли нещо от сорта на:

CREATE TABLE......
и после след кода за създаване на таблицата трябва да има:

character set cp1251


Примерно:

CREATE TABLE `test` (
`id` int(3) NOT NULL auto_increment,
`kat` varchar(20) character set cp1251 NOT NULL default '',
`img` varchar(130) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
)

Така ли е във файла?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Fri Dec 22, 2006 7:57 pm

точно така е в фаила
CREATE TABLE `fenlist` (
`fen_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`nick` varchar(250) character set cp1251 collate cp1251_bin NOT NULL,
PRIMARY KEY (`fen_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=10 ;

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Fri Dec 22, 2006 8:39 pm

Един единствен път имах такъв проблем.
При импортиране на .sql файла излизат ????? .

Спомням си, че го реших така:
Image

Там където ме пита "Набор от знаци" давам cp1251 и всичко стана ок.

Но трябваше и да добавя

$db->sql_query("SET CHARACTER SET cp1251");

защото при постване на мнения и писане в базата данни имаше проблеми .

Пробва ли така?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Fri Dec 22, 2006 9:14 pm

не нестава сега пробвах :( дали може да е при самоя експорт проблема ?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sat Dec 23, 2006 12:14 am

в краина сметка бекъп-а го сложих на два други хоста и тръгна без никакви допълнителни настроики но неще да тръгва на хоста на icn излизат си маимунската азбука

Post Reply