Кой каква кола кара?

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
crashbg
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Fri Sep 08, 2006 1:03 pm
Location: Ямбол
Contact:

Кой каква кола кара?

Post by crashbg » Sat Jan 06, 2007 8:35 pm

Имам следния въпрос!
Искам да променя мода за кой каква кола кара. Не ми трябват всички полета от мода и искам да попитам това как да го променя:

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_mark VARCHAR(255) AFTER user_interests;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_model VARCHAR(255) AFTER user_car_mark;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_year VARCHAR(255) AFTER user_car_model;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_engine VARCHAR(255) AFTER user_car_year;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_wheel VARCHAR(255) AFTER user_car_engine;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_trans VARCHAR(255) AFTER user_car_wheel;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_color VARCHAR(255) AFTER user_car_trans;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_foto VARCHAR(255) AFTER user_car_foto;

Искам да имам само полетата марка на колата и модел.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Sat Jan 06, 2007 8:43 pm

Code: Select all

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_mark VARCHAR(255) AFTER user_interests;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_model VARCHAR(255) AFTER user_car_mark; 
Пазиш това, останалото към боклука :-)

User avatar
crashbg
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Fri Sep 08, 2006 1:03 pm
Location: Ямбол
Contact:

Post by crashbg » Sun Jan 07, 2007 12:10 am

Благодаря Pr0oF стана супер. Имам и още един въпрос - Как да изкарам тази информация за Модела на Автомобила под името, аватара, датата на регистрацията и местожителството:

Image

User avatar
PoDMaTRiX
Потребител
Потребител
Posts: 1081
Joined: Sat Jul 08, 2006 8:03 pm
Answers: 17
Location: Ловеч

Post by PoDMaTRiX » Sun Jan 07, 2007 9:36 am

Мисля, че в viewtopic_body.tpl ето тук:

Code: Select all

<td width="150" align="left" valign="top" class="&#123;postrow.ROW_CLASS&#125;"><span class="name"><a name="&#123;postrow.U_POST_ID&#125;"></a><b>&#123;postrow.POSTER_NAME&#125;</b></span><br /><span class="postdetails">&#123;postrow.POSTER_RANK&#125;<br />&#123;postrow.RANK_IMAGE&#125;&#123;postrow.POSTER_AVATAR&#125;<br /><br />&#123;postrow.POSTER_JOINED&#125;<br />&#123;postrow.POSTER_POSTS&#125;<br />&#123;postrow.POSTER_FROM&#125;</span><br /></td>

Ама не знам как се казва това дет го изкарва(това дето трябва да го въведеш). Това е от темата subSilver

User avatar
crashbg
Нов
Нов
Posts: 98
Joined: Fri Sep 08, 2006 1:03 pm
Location: Ямбол
Contact:

Post by crashbg » Sun Jan 07, 2007 6:16 pm

Да там е и аз го знам, но как трябва да напиша, че да го изкара???

{postrow.POSTER_...???...}

Това не знам ??? Някой може ли да помогне ????

User avatar
pepo13
Нов
Нов
Posts: 131
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:36 pm
Contact:

Post by pepo13 » Tue Jan 09, 2007 8:37 pm

Можете ли да ми обясните как става тая магия с вкарването на таблици в МуСял ?

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Tue Jan 09, 2007 9:49 pm

Отваряш phpmyadmin :arrow: после избираш базата на форума :arrow: и най-горе има линкове(опций) избираш (2рата май се пада) SQL излиза ти 1 поленце, и въвежда някой от следните заявки тука, и си добавяш.
Ако не натискаш Structure (структура) и най-доло имаш поле за добавяне с бутон.

Post Reply