Въпрос за "Последни теми от форума"(Нов прозорец)

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
User avatar
pepo13
Нов
Нов
Posts: 131
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:36 pm
Contact:

Въпрос за "Последни теми от форума"(Нов прозорец)

Post by pepo13 » Fri Jan 12, 2007 4:43 pm

Значи саита ми е това -> http://80.80.149.185/2/ :(

Така, погледнете "Последни теми във форума" Като на тиснете на някоя саита се отваря в така нареченото "inframe" Как да напрая така че като се натисне на някоя от темите да се отваря в нов прозорец ?

Ето кода на скрипта ми ->

Code: Select all


<? 

$user="*****"; 
$pass="*****"; 
$db="*****"; 
$broi_temi="15";// Колко последни теми да показва 
$broi_bukvi="50";//До колко букви от заглавието на темата да показва 
mysql_connect&#40;localhost,$user,$pass&#41;; 
mysql_select_db&#40;$db&#41; or die&#40; "Unable to select database"&#41;; 
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time "; 
$result=mysql_query&#40;$query&#41;; 
$num=mysql_num_rows&#40;$result&#41;; 
mysql_close&#40;&#41;; 

$ii=$num-$broi_temi; 
for &#40;$i=$num-1; $i>$ii;$i--&#41; 
&#123; 
$tema=mysql_result&#40;$result,$i,"topic_title"&#41;; 
$id=mysql_result&#40;$result,$i,"forum_id"&#41;; 
$topic_broi=mysql_result&#40;$result,$i,"topic_replies"&#41;; 
$topic_id=mysql_result&#40;$result,$i,"topic_id"&#41;; 
$topic=mysql_result&#40;$result,$i,"topic_type"&#41;; 

if&#40;$topic=="1"&#41; 


if &#40;strlen&#40;$tema&#41;>$broi_bukvi&#41; 
&#123;$totchki='...';&#125; 
else 
&#123;$totchki='';&#125; 

$tema=substr&#40;$tema,0 , $broi_bukvi&#41;; 
echo" $vazna<a href='http&#58;//80.80.149.185/forum/viewtopic.php?t=$topic_id' >$tema$totchki &#40;$topic_broi&#41;</a><br/>"; 
&#125; 


?> 


User avatar
mizarck
Гуру
Гуру
Posts: 2195
Joined: Fri May 05, 2006 7:51 pm
Answers: 39
Location: София

Re: Въпрос за "Последни теми от форума"(Нов прозор

Post by mizarck » Fri Jan 12, 2007 4:53 pm

<?php

$user="*****";
$pass="*****";
$db="*****";
$broi_temi="15";// Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="50";//До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();

$ii=$num-$broi_temi;
for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"topic_type");

if($topic=="1")


if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" $vazna<a href='http://80.80.149.185/forum/viewtopic.php?t=$topic_id' target="_blank">$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}


?>


елементарен HTML
и е iframe :)

Прятен ден

User avatar
pepo13
Нов
Нов
Posts: 131
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:36 pm
Contact:

Post by pepo13 » Fri Jan 12, 2007 5:07 pm

Благодаря, аз теб маите те зн, имам някакъв мизаркс в скупе, аз сам theboy13 в скупе може да ме знаеш ;)

User avatar
Rex
Турист
Турист
Posts: 223
Joined: Tue Jan 09, 2007 8:41 pm

Post by Rex » Fri Jan 12, 2007 5:07 pm

Как си направи това във форума:

Съобщение!
Моля да се регистрирате ако искате да виждате всички форуми и категорий!

???

КАк се пишат съобщения ?? Някакъв мод ??

User avatar
pepo13
Нов
Нов
Posts: 131
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:36 pm
Contact:

Post by pepo13 » Fri Jan 12, 2007 5:10 pm

Еееее, не ми става ... :( там дето ми е индекса, инфрамето ми дава само бяло и тва е

User avatar
mizarck
Гуру
Гуру
Posts: 2195
Joined: Fri May 05, 2006 7:51 pm
Answers: 39
Location: София

Post by mizarck » Fri Jan 12, 2007 5:41 pm

<?php

$user="*****";
$pass="*****";
$db="*****";
$broi_temi="15";// Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="50";//До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();

$ii=$num-$broi_temi;
for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"topic_type");

if($topic=="1")


if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" $vazna<a href='http://80.80.149.185/forum/viewtopic.php?t=$topic_id' target=_blank>$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}


?>

сорка бях сложил кавички а нетрябваше

пп одавна го разкарах този ник mizarck но тук съм с него защото неможе да се сменява
иначе вече дори не влизам в скаип

User avatar
pepo13
Нов
Нов
Posts: 131
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:36 pm
Contact:

Post by pepo13 » Fri Jan 12, 2007 5:52 pm

благодаря, стана ;)

burgazliq
Нов
Нов
Posts: 66
Joined: Thu Oct 26, 2006 2:50 pm
Contact:

Post by burgazliq » Fri Jan 12, 2007 7:00 pm

някой може ли да помогне
последните теми от форума ги показва само ако файла е PHP
http://www.opelclub-bs.com/probaproba.php/
тука правя разни проби
ако началната страница на сайте е INDEX.HTML
и сложа кода за последните теми от форума не ги показва
нямам си идея какво да направя

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Fri Jan 12, 2007 7:07 pm

burgazliq wrote:някой може ли да помогне
последните теми от форума ги показва само ако файла е PHP


Кода работи само ако файла е PHP.

User avatar
mizarck
Гуру
Гуру
Posts: 2195
Joined: Fri May 05, 2006 7:51 pm
Answers: 39
Location: София

Post by mizarck » Fri Jan 12, 2007 7:14 pm

admin wrote:
burgazliq wrote:някой може ли да помогне
последните теми от форума ги показва само ако файла е PHP


Кода работи само ако файла е PHP.


Не съм съгласен с теб
имаше една фуккция в апеич която позволява като файла се отвори през HTTP дори в txt файл да се разчита php perl cgi и всичките глупости
ще потърся функцията и ще напиша урок

burgazliq
решението е фреим или ифреим

Post Reply