Page 1 of 3

Google забраняват размяната на линкове

Posted: Fri Aug 17, 2007 2:56 pm
by Admin
Link schemes

Линк Схеми

Класирането на вашия сайт в получените резултати при работа с търсачката Google частично се базира на анализа на онези сайтове, които се свързват с вас. Количеството, качеството и значението на връзките допринасят за вашата оценка. Сайтовете, които се свързват с вас, може да осигурят контекст относно съдържанието/предмета на вашия сайт и да покажат неговото качество и популярност. Обаче, някои титуляри на сайтове се ангажират със схеми при обмена на линкове и изграждат партниращи/насрещни страници изключително заради многопосочните/кръстосаните връзки, като игнорират качеството на връзките, източниците, както и дългосрочното влияние, което това би оказало върху техните сайтове. Това е в нарушение на основните принципи на Google webmaster и може да повлияе отрицателно върху класирането на вашия сайт в резултатите от дадено търсене. Примерни схеми на свързване може да включват:
• Връзки, предназначени за манипулиране на PageRank;
• Връзки към разпространители на спам или лоши среди в мрежата;
• Обмен на връзки и схеми на реципрочни връзки ("Свържете се с мен и аз ще се свържа с вас");
• Покупка или продажба на връзки.

Най-добрият начин да се накарат други сайтове да създадат уместни връзки към вашия сайт е създаването на уникално, подходящо съдържание, което може бързо да получи популярност в Интернет-обществото. Колкото по-полезно съдържание имате вие, толкова по-големи са шансовете някой друг да установи, че това съдържание е ценно за неговите читатели и да се свърже към него. Преди да вземете каквото и да било самостоятелно решение, вие би трябвало да си зададете въпроса: Това от полза ли ще е за посетителите на моята страница?

Не е само броят на връзките, които вие установявате, че сочат към вашия сайт, има значение, но също така и качеството и уместността на тези връзки. Създаването на добро съдържание се изплаща: Връзките са обикновено редакционни гласове, дадени по избор, а гъмжащото blogger общество може да бъде отлично място за генериране на интерес. И още нещо, предоставете вашия сайт на уместни директории, като например Open Directory Project (Проект Отворена Директория) и Yahoo!, както и на други експертни страници с промишлена насоченост.

След като веднъж вие сте направили своите промени и сте уверени, че вашият сайт повече не нарушава нашите ръководни принципи, предоставяте вашия сайт за преразглеждане.

Ако вие желаете да обсъдите това с Google, или имате идеи как ние можем по-добре да общуваме с вас относно това, моля изпратете ги в нашия webmaster дискусионен форум.

Превода е направен от фирма adapt
специално за WT .

admin

Posted: Fri Aug 17, 2007 3:03 pm
by morkov4o
какво ще рече това ? Нещо не ми стана ясно ...

Posted: Sat Aug 18, 2007 12:29 am
by Svetoslav
Ще рече, че вече официално няма да можеш да казваш - "Ауе Пешо - аре трампим по ено линкче".

Posted: Sat Aug 18, 2007 9:07 am
by Smirnoff
И сега това кво ще каже?
Да казваме ли на хората на които сме дали
банери да ги махат или грешно съм разбрал?

Posted: Sat Aug 18, 2007 9:21 am
by roskata
Не. Няма да ги махате. Просто от тази дата се забранява вече размяната на линкове. Но пак може да се разменят напримерно твоят сайт и друг да си бъдат взаимно полезни като например си разменят някоя статия/новина. В началото или края на статията може да поставиш Източник: сайтами.com и т.н. Има различни начини, да прелъжете Гоогле.

Posted: Sat Aug 18, 2007 9:26 am
by SandPrince
ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:
половината от популяризирането на един сайт се базира на разменени линкове и банери.
какво ли ще стане ако си менкам банерчета - ще ми спрат сайта ли? :oops:
или гугъл няма да ми го индексира?

много уважавам чичко Гугъл ама това някак си ми се струва....меко казано глупаво.

Posted: Sat Aug 18, 2007 9:33 am
by human
Google вече незнаят кво искат.1-во искат линкове от др сайтове, са ги забраняват...

Posted: Sat Aug 18, 2007 10:56 am
by Doris
Google се стреми да показва най-добрите резултати от дадено търсене и размяната на линкове явно и пречи. Мисля че решението на проблема е да се правят линкове, които не са директни. Google няма да ги отчита, но и няма да наказва за тях, пък все пак ще допринасят за посещенията на сайта, към който водят.

Едва ли Гугъл ще раздели линковете на стари и нови от накаква дата.

Линкът вместо към сайта, за който се отнася води към PHP скрипт в сайта, в който е поставен.И тоя скрипт препраща. На това му викат редирект и доста го критикуват именно защото Гугъл не отчитал такива линкове. В тоя форум е писано и за линкове nofollow, мисля че това също е решение на проблема, може би по-добро.
Ето за редирект:
http://php.about.com/od/learnphp/ht/phpredirection.htm

Posted: Sat Aug 18, 2007 11:59 pm
by Svetoslav
SandPrince wrote:ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:

С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.

Posted: Sun Aug 19, 2007 6:41 am
by Frik
Svetoslav wrote:
SandPrince wrote:ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:

С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.


Жестоко се лъжеш приятелю! Размяната на линкове винаги е ималатежест! Всъшност тя е в озновата. Ако не беше важна, защо мислиш че ще я забраняват - напротив Гоогле нямаше да й обърне внимание! Както и да е! Мисля че постъпката на гоогле е много правялна! Всички имаме сайтове (форуми), някой популярни други не чак толкова. Размяната на линкове бе лесен начин да се изкачиш в класацията на Гоогле. Сега обаче Гоогле обръща внимание на качеството! Наистина по този начин ще се подобри качеството на предоставяната информация, но с едно не съм съгласен! Може би в останалата част от света всички са коректни и винаги оставят линка на източника, но в БГ не е така и масово се краде информация. Ако аз напиша една добра статия в моя сайт и 10 сайта проявят интерес и я публикуват и те, един от тези десет ще спомене автора. Останалите ще си присвоят авторските права... Ето с това не съм съгласен в България нама как да си потърсиш авторските права (особено пък за една статия). ТОгава как гоогле ще ме защитят? И как да се издигна в ерархията, може би и аз трябва да крада информация?

:o