Без десен бутон на определен елемент

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Без десен бутон на определен елемент

Post by bsd » Sat Jan 22, 2011 9:23 pm

Търсих из нета, но така и не намерих. Искам да забраня десният бутон само на едно div елементче ... възможно ли е и ако да бихте ли ми дали код

Благодаря предварително

User avatar
adrian
Шаман
Шаман
Posts: 3227
Joined: Sat May 27, 2006 7:28 pm
Answers: 370
Location: София

Post by adrian » Sat Jan 22, 2011 9:55 pm

[html]<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Jquery right click</title>
<meta charset="utf-8">
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/j ... ery.min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
$(function() {
$('#myDiv').mousedown(function(e) {
$(this).bind("contextmenu", function(e) {
e.preventDefault();
});
});
});
</script>
</head>
<body>
<div id="myDiv">Text</div>
</body>
</html>[/html]

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Post by bsd » Sat Jan 22, 2011 10:01 pm

като сложа

Code: Select all

<script src="https&#58;//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.3/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
ми прецаква всички jquery елементи, а без него не работи ... така де не знам дали работи и с него ...

ЕДИТ:
с него работи, но няма как да жертвам другите елементи заради това, защото има доста jquery в сайта

User avatar
adrian
Шаман
Шаман
Posts: 3227
Joined: Sat May 27, 2006 7:28 pm
Answers: 370
Location: София

Post by adrian » Sat Jan 22, 2011 10:18 pm

Ако имаш зареден jquery това не ти трябва. А щом твърдиш, че имаш - махни го и всичко ще си е наред :)

Можеш да видиш примера работещ - тук

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Post by bsd » Sat Jan 22, 2011 10:41 pm

ами без него не работи ...

User avatar
adrian
Шаман
Шаман
Posts: 3227
Joined: Sat May 27, 2006 7:28 pm
Answers: 370
Location: София

Post by adrian » Sun Jan 23, 2011 8:47 am

Дай код, защото аз като казвам нещо съм го пробвал и гарантирам, че работи :)

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Post by bsd » Sun Jan 23, 2011 3:35 pm

ама аз виждам че работи, но като се сложи изключва всички ефекти ...

иначе ползвам ipb 3.1.2 на него се опитвам да забраня десния бутон на определен div

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Post by bsd » Mon Jan 24, 2011 3:44 pm

Извинявам се че пиша втори пост един след друг, но наистина ми трябва кода, а темата се забрави ...

User avatar
adrian
Шаман
Шаман
Posts: 3227
Joined: Sat May 27, 2006 7:28 pm
Answers: 370
Location: София

Post by adrian » Mon Jan 24, 2011 3:49 pm

Докато не дадеш демо аз лично повече от горната помощ не мога да окажа. :)

bsd
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Fri Jun 27, 2008 8:50 am

Post by bsd » Mon Jan 24, 2011 10:28 pm

ем демото е сяка 3,1 система на ipb

по принцип го правя na http://the-uni.eu/

Post Reply