Проблем с един HTML/CSS дизайн!

Post Reply
farzy
Нов
Нов
Posts: 66
Joined: Fri Mar 25, 2011 7:00 pm
Contact:

Проблем с един HTML/CSS дизайн!

Post by farzy » Mon Oct 17, 2011 11:45 am

Здравейте, кодирах си един дизайн но имам проблем.. Вижте сами :

Image


Задал съм <div> таговете..

Code: Select all

<div class="menuhead2">Новини</div>
<div class="txt2">
sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd<br><br><br><br><br>sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd

                        </div>

Мисля, че това се оправяше, като се слагаше някакъв код в .css файла. :)

Мерси предварително! :)

rombeca
Потребител
Потребител
Posts: 1154
Joined: Thu Sep 28, 2006 4:12 pm
Answers: 62
Contact:

Post by rombeca » Mon Oct 17, 2011 12:06 pm

[css]word-wrap:break-word;[/css]

User avatar
miro_94
Потребител
Потребител
Posts: 1096
Joined: Thu Apr 05, 2007 8:46 pm
Answers: 140
Location: WT
Contact:

Post by miro_94 » Mon Oct 17, 2011 2:03 pm

Проблема е в това, че не си оставил интервали между "думите", защото това не е истински текст, но когато няма интервали браузъра го приема като една дума.

Вземи си малко примерен текст от тук -> http://lipsum.com и ще видиш, че нямаш проблем :D

User avatar
winers
Потребител
Потребител
Posts: 942
Joined: Mon Dec 15, 2008 9:08 am
Location: Костинброд

Post by winers » Mon Oct 17, 2011 3:00 pm

[php]<?php
echo nl2br("foo isn't\n bar");
?>[/php]

Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна :)

Изпълняваш формата примерно с POST метод и после правиш:

echo nl2br($_POST["msg"]);


Поздрави, Vladislaw :)

Fakeheal
Гуру
Гуру
Posts: 2706
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 351
Location: /r/eyebleach
Contact:

Post by Fakeheal » Mon Oct 17, 2011 4:08 pm

winers wrote:[php]<?php
echo nl2br("foo isn't\n bar");
?>[/php]

Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна :)

Изпълняваш формата примерно с POST метод и после правиш:

echo nl2br($_POST["msg"]);


Поздрави, Vladislaw :)
Какво общо има PHP документацията и HTML/CSS, с който човека си кодира дизайна?

В смисъл ... как да кажа ... не разбрах смисъла. :roll:

rombeca
Потребител
Потребител
Posts: 1154
Joined: Thu Sep 28, 2006 4:12 pm
Answers: 62
Contact:

Post by rombeca » Mon Oct 17, 2011 4:55 pm

Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна Smile
Прав си. Това го видях в документацията на... CSS.
Аре да четете малко преди да пишете :)

nqkafff
Турист
Турист
Posts: 321
Joined: Tue May 10, 2011 1:26 pm

Post by nqkafff » Thu Oct 20, 2011 4:53 pm

Здравей :)
И аз имах подобен проблем и го реших така :
Направих един див и сложих цялото съдържание на менюто или там каквото е. Накрая го затваряш. В css-a пишеш размера на менюто


едит: пример


<div class="menuto">
<div class="menuhead2">Новини</div>
<div class="txt2">
sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd<br><br><br> <br><br>sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd

</div>
</div>


В css-a пишеш

.menuto
{
width: razmeri.px;
}

----------

И така текста няма да може да излезе от тази кутийка, защото си му дал размери, а вече как да си позиционираш текста мисля, че знаеш как става

Поздрави MGMDesign

Post Reply