Page 1 of 1

Проблем с един HTML/CSS дизайн!

Posted: Mon Oct 17, 2011 11:45 am
by farzy
Здравейте, кодирах си един дизайн но имам проблем.. Вижте сами :

Image


Задал съм <div> таговете..

Code: Select all

<div class="menuhead2">Новини</div>
<div class="txt2">
sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd<br><br><br><br><br>sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd

                        </div>

Мисля, че това се оправяше, като се слагаше някакъв код в .css файла. :)

Мерси предварително! :)

Posted: Mon Oct 17, 2011 12:06 pm
by rombeca
[css]word-wrap:break-word;[/css]

Posted: Mon Oct 17, 2011 2:03 pm
by miro_94
Проблема е в това, че не си оставил интервали между "думите", защото това не е истински текст, но когато няма интервали браузъра го приема като една дума.

Вземи си малко примерен текст от тук -> http://lipsum.com и ще видиш, че нямаш проблем :D

Posted: Mon Oct 17, 2011 3:00 pm
by winers
[php]<?php
echo nl2br("foo isn't\n bar");
?>[/php]

Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна :)

Изпълняваш формата примерно с POST метод и после правиш:

echo nl2br($_POST["msg"]);


Поздрави, Vladislaw :)

Posted: Mon Oct 17, 2011 4:08 pm
by Fakeheal
winers wrote:[php]<?php
echo nl2br("foo isn't\n bar");
?>[/php]

Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна :)

Изпълняваш формата примерно с POST метод и после правиш:

echo nl2br($_POST["msg"]);


Поздрави, Vladislaw :)
Какво общо има PHP документацията и HTML/CSS, с който човека си кодира дизайна?

В смисъл ... как да кажа ... не разбрах смисъла. :roll:

Posted: Mon Oct 17, 2011 4:55 pm
by rombeca
Имам чуството, че много малко хора ползват документацията на езика, която е толкова ... как да кажа ... перфектна Smile
Прав си. Това го видях в документацията на... CSS.
Аре да четете малко преди да пишете :)

Posted: Thu Oct 20, 2011 4:53 pm
by nqkafff
Здравей :)
И аз имах подобен проблем и го реших така :
Направих един див и сложих цялото съдържание на менюто или там каквото е. Накрая го затваряш. В css-a пишеш размера на менюто


едит: пример


<div class="menuto">
<div class="menuhead2">Новини</div>
<div class="txt2">
sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd<br><br><br> <br><br>sdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsdsdssfdfgsd

</div>
</div>


В css-a пишеш

.menuto
{
width: razmeri.px;
}

----------

И така текста няма да може да излезе от тази кутийка, защото си му дал размери, а вече как да си позиционираш текста мисля, че знаеш как става

Поздрави MGMDesign