Добавяне в любими без рефреш.

Post Reply
User avatar
Genius_m
Турист
Турист
Posts: 502
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:08 pm
Location: localhost

Добавяне в любими без рефреш.

Post by Genius_m » Tue Dec 13, 2011 8:56 am

Здравейте! Незнам мястото на темата дали е тук, но ако мястото и не е тук моля да бъда извинен! :) И така искам да ви попитам дали някой има някакъв код с който като се натисне един линк "Добави в любими" да се показва "Добавено в любими" и линка да се смяна на "Премахни от любими"... :)

M1tq96
Турист
Турист
Posts: 373
Joined: Fri Nov 11, 2011 7:04 am
Answers: 39

Post by M1tq96 » Tue Dec 13, 2011 11:39 am

трябва ти един линк или бутон с някакво ИД и функция ..
<a href='javascript:;' id='dobavi' onclick="inFave(1,'M1tq')">Добави в любими</a>
функцията трябва да приема най-малко 2 параметара .. 1. ид-то на клипа или песента или статията .. и 2 потребителя който го цъка.. демек сесията .. и тамм някви други работи ако искаш мойш си добавиш ..

[js]

function inFave(id,user)
{

if(id && user) // ako nqma id ili user .. nqq sa ispalni .. smisal ako ne e lognat. . edin vid.. :D
{

$.post("addToFavorites.php", {id:""+id+"", user: ""+user} , function (rs) {

if(rs == "ok")
{
$("#dobavi").replaceWith("<a href='javascript:;' id='premahni' onclick=\"remFromFave("+id+", "+user+")\">Премахни от любими .. </a>");
}

});

}else
{
alert("Ne si lognat... ");
}


}

// i function za premahwane ot liubimi ..


function remFromFave(id,user)
{

if(id && user) // ako nqma id ili user .. nqq sa ispalni .. smisal ako ne e lognat. . edin vid.. :D
{

$.post("removeFromFavorites.php", {id:""+id+"", user: ""+user} , function (rs) {

if(rs == "ok")
{
$("#premahni").replaceWith("<a href='javascript:;' id='dobavi' onclick=\"inFave("+id+", "+user+")\">Премахни от любими .. </a>");
}

});

}else
{
alert("Ne si lognat... ");
}


}

[/js]

ся ти трябват и 2 файла , в които ще става заявката ...

първия е .. addToFavorites.php
[php]<?php
include "config.php";
$id = (int)$_POST['id'];
$user = htmlspecialchars($_POST['user']);


mysql_query( ); // praish si zaqwkata

echo "ok";
[/php]

дугият по същият начин ....

[php]<?php
include "config.php";
$id = (int)$_POST['id'];
$user = $_POST['user'];

mysql_query("DELETE FROM `tablicata` WHERE .... "); // ti shte si q napishesh ..

// i pak izkarwame ok ..

echo "ok";[/php]

и това ее.. няя нищо сложно .. само ако мислиш да слагаш тея файлове в друга папка.. ще тряя да напишеш пътя до тях и JS -то .. :?: :?:

Post Reply