jQuery mouseover въпрос

Post Reply
User avatar
lubo91
Потребител
Потребител
Posts: 914
Joined: Thu Mar 01, 2007 6:22 pm
Answers: 23
Location: Свиленград

jQuery mouseover въпрос

Post by lubo91 » Sat Apr 13, 2013 12:04 am

Здравейте,
Имам един "грид" от картинки и искам при минаване с мишката върху някоя от картинките да излиза див в/у картинката с информация.

Това което съм направил до момента ме удовлетворява, но поради не понятна за мен причина се изпълнява за всички елементи със съответния клас.

html

<img class="img" src="" />
<div class="info">info</div>

js

$(document).ready(function(){
$(".img").mouseover(function(){
$(".info").slideDown("slow");
});
$(".img").mouseout(function(){
$(".info").slideUp("slow");
});
});

Как според вас ще стане така, че да се изпълни за всяка картинка по отделно, а не едновременно за всички?

User avatar
dgeorgiev
Нов
Нов
Posts: 99
Joined: Sat Jan 30, 2010 5:18 pm
Location: Дупница
Contact:

Post by dgeorgiev » Sat Apr 13, 2013 12:53 am

Става така понеже използваш директно
[js]$(".info").[/js]
Което избира всички елементи с този клас, ето едно бързо решение като използваш
[js].next()[/js]

http://codepen.io/dgeorgiev/pen/qfvlz :lol:

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Sat Apr 13, 2013 5:55 am

Защо не пробваш това?
Click

User avatar
odyssey
Нов
Нов
Posts: 194
Joined: Sun Jul 03, 2011 11:14 am
Answers: 14
Contact:

zdr

Post by odyssey » Sat Apr 13, 2013 7:21 am

просто слагай някакво уникално id на всяка картинка и на инфото за нея и по него ги викай

Ex7erm1na7oR
Нов
Нов
Posts: 10
Joined: Sun Apr 07, 2013 8:22 pm

Post by Ex7erm1na7oR » Sat Apr 13, 2013 8:23 am

вместо mouseover може да ползваш .hover()

User avatar
lubo91
Потребител
Потребител
Posts: 914
Joined: Thu Mar 01, 2007 6:22 pm
Answers: 23
Location: Свиленград

Post by lubo91 » Sat Apr 13, 2013 8:58 am

Благодаря за помощта!
Към момента ще си използвам jQuery. Държа на ефекта който се получава.

CSS -снипета е много добра алтернатива и ще го имам в предвид.

Относно уникалното ID, не на празно съм се спрял на класове. В последствие това което правя ще го имплементирам в CMS и мисля, че класовете ще ме улеснят.

Благодаря отново на всички и лек ден.

Post Reply