Как мога да взема стринг след домейна, който е от две букви?

Post Reply
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Reactions: 3
Posts: 627
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Как мога да взема стринг след домейна, който е от две букви?

Post by Ticketa »

Привет,
опитвам се да вземам стринга след домейна https://web-tourist.net/bg/forum , чрез Javascript

За момента го вземам по този начин:
var this_language_url = window.location.href;
var this_language_parts = this_language_url.split('/');
var this_language = this_language_parts[3];

Въпроса е, че ако си отворил сайта с езика по подразбиране тогава втория стринг bg, en, gr, tr изчезва/изтрива се. Тогава сайта става: https://web-tourist.net/forum

Как мога да игнорирам това нещо и да го оставя empty?

Мислех си за нещо подобно:

Code: Select all

var this_language_url = window.location.href;
var this_language_parts = this_language_url.split('/');
if(this_language_parts[3].length == 2) {
	var this_language = this_language_parts[3];
} else {
	var this_language = '';
    console.log(this_language_parts[3].length+"this_language is empty!");
}
by uphero » Sat Dec 12, 2020 9:07 pm

Code: Select all

  var langs = ['bg', 'en', 'gr'];
  var lang = window.location.pathname.split('/')[1]; 
  return (langs.includes(lang)) ? lang : '';
Go to full post
uphero
Потребител
Потребител
Reactions: 0
Posts: 799
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 35
Location: Казанлък
Contact:

Re: Как мога да взема стринг след домейна, който е от две букви?

Post by uphero »

Code: Select all

  var langs = ['bg', 'en', 'gr'];
  var lang = window.location.pathname.split('/')[1]; 
  return (langs.includes(lang)) ? lang : '';
Post Reply