забрана на скролването

Post Reply
User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

забрана на скролването

Post by Access » Fri Jun 30, 2006 6:25 am

привет ;)

имаше някакъв таг който се слагаше в <body></body> или нещо подобно който скрива и забранява скролванеот на страницата :)

може ли някой да ми каже как беше ??

User avatar
mupcku
Турист
Турист
Posts: 272
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:26 pm
Location: Стара Загора
Contact:

Post by mupcku » Fri Jun 30, 2006 7:35 am

А аз може ли да те питам нещо?Дори и да го има токова, какъв е смисъла от него?(Мисля че имах един джаваскрипт, трябва да го проверя и ако е той ще ти го дам!)

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Post by Access » Fri Jun 30, 2006 7:43 am

mupcku wrote:А аз може ли да те питам нещо?Дори и да го има токова, какъв е смисъла от него?(Мисля че имах един джаваскрипт, трябва да го проверя и ако е той ще ти го дам!)
ами щом питам значи има смисъл ;)
т.е. помагам на един приятел за една страничка и той пише един текст и след като го види на previw и текста излиза със скрол а то е нещо като новина и той иска да си излиза на цялото ;)
немога точно да обясня ама се надявам да добиеш някаква представа за идеята ;)

ако намериш нящо по върпса ще съм благодарен ;)

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9

Post by staf » Fri Jun 30, 2006 7:53 am


our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Fri Jun 30, 2006 8:21 am

Access wrote:
mupcku wrote:А аз може ли да те питам нещо?Дори и да го има токова, какъв е смисъла от него?(Мисля че имах един джаваскрипт, трябва да го проверя и ако е той ще ти го дам!)
ами щом питам значи има смисъл ;)
т.е. помагам на един приятел за една страничка и той пише един текст и след като го види на previw и текста излиза със скрол а то е нещо като новина и той иска да си излиза на цялото ;)
немога точно да обясня ама се надявам да добиеш някаква представа за идеята ;)

ако намериш нящо по върпса ще съм благодарен ;)
Access във frame ли го прави ? Щото ако е така да ползва :
scrolling="no" в тага на iframe-то :)
:)

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Post by Access » Fri Jun 30, 2006 8:38 am

our wrote:
Access wrote:
mupcku wrote:А аз може ли да те питам нещо?Дори и да го има токова, какъв е смисъла от него?(Мисля че имах един джаваскрипт, трябва да го проверя и ако е той ще ти го дам!)
ами щом питам значи има смисъл ;)
т.е. помагам на един приятел за една страничка и той пише един текст и след като го види на previw и текста излиза със скрол а то е нещо като новина и той иска да си излиза на цялото ;)
немога точно да обясня ама се надявам да добиеш някаква представа за идеята ;)

ако намериш нящо по върпса ще съм благодарен ;)
Access във frame ли го прави ? Щото ако е така да ползва :
scrolling="no" в тага на iframe-то :)
:)
френда каза,че така е станало, аз не съм го видял още, ама по-късно ще ми го покаже 8)
мерси :)

казаха ми и един друг начин:

Code: Select all

style="overflow&#58; hidden;"
нещо подобно ама не съм го пробвал тъй като по твоя начин свърши работа :)

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Fri Jun 30, 2006 9:45 am

access - мойте начини винаги вършат работа. :)

Това, което си дал е част от код, който се слага между <body> и </body> :) А тея новини ако са по-големи от размера на frame-а и няма скрол - няа се виждат целите :)

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Fri Jun 30, 2006 12:21 pm

но ако неползвап iframe е както са ти казали с overflow: hidden тогава ще се скрие скролера
другите опции са
overflow:auto; скрола се появява автоматично според това какво е съдаржанието на информацията

overflow:scroll;появява се хорезонтален и вертикален скрол.

overflow:visible;тук пак информацията се показва т.е. ако си ползвал див с расмери 150х150 и си сложил в него картинка 200х200 дива се разширява за да се види цялата ингормация

CSS RuLllz :?:

User avatar
burkoff
Нов
Нов
Posts: 176
Joined: Sat Apr 01, 2006 7:20 am
Location: студентско общежитие 2
Contact:

;))

Post by burkoff » Sat Jul 01, 2006 1:32 pm

просто слагаш това scroll="no" в <body>
и ще изглежда така

Code: Select all

<body scroll="no">

но не съм го тествал под другите браузъри само по интернет експлорер

Post Reply