Как да си сложа чат на сайта.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Thu Jul 14, 2005 6:30 pm

mute wrote:a mojeli 4ata da mi go napravi6 kakto rpedi te bqh pomolil poneje gledam 4e 4ata ti e ne6to podobno na tova koeto iskam http://clubogledalo.hit.bg/shoutbox.html aide 4ao i daneva zaatrudnqvam mnogo
Немате проблеми.
Сега се опитвам да направя една малка системка за писане на уроци
и се оказа супер сложно.
Трябва ми още една седмица за да дам тестов вариянт който да тестваме дзверски и почвам да правя чата и другите работи.

test
Нов
Нов
Posts: 0
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm

Post by test » Thu Jul 14, 2005 9:52 pm

Оки админе разчитаме на тебе.

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Fri Sep 16, 2005 8:20 pm

Като говорите за чатове и се замислих и аз да се сдобия с такава модерна придобивка ,но нещо ми е нясно ....инсталирах си chat ogledalo и искам да попитам как точно се работи с него ,как да съм аз админа ,как да го кача на хостинга ,кво трябва да направия а ?плс ?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sat Sep 17, 2005 5:09 pm

като за начало трябва да си инсталирате java virtual mashine изтегли от тук http://www.data.bg/search.html?sid=a6fqnw91qb8dmub0zytb ( незнам точно коя от всичките варши работа )
този чат се използва вместо стандартния IRC (mirc) клиент такаче няма никакви админски права ако си работил с "Мирк" мисля че ще ти е ясно как се работи използват се сащите команди като "мирк" все пак ако неги знаиш ето и наи важните:
всяка команда започва с /
/server irc.spnet.net сварзваш се към сервера на спнет
/nick mute сменяш си ника на пример mute
/join #mute влизаш в канал пример mute ( всеки канал започва с # )

как да го инсталираш просто разархивираш фаила отваряш с текстови редактор някои от хтмл фаиловете и променяш следните редове
<param name="nick" value="тук пишеш ника скоито ще влизаш"> ( какато написах по горе този ник може да баде сменен след като влезете с командата /nick твоетоиме
<param name="alternatenick" value="алтернативен ник"> ( този ик служи че в случаи някои използва в момента твоя )
<param name="host" value="името на ирк сървера примерно irc.spnet.net">
<param name="command1" VALUE="join #тука напиши канала в които искаш да влиза

последния ред го няма при теб но аз сам го добавил

слагането на хоста е много просто трябва да качиш всички фаилове от папката с чата и после пишеш в браузера каато този фаил които си го редактирал го преименуваш на index.html www.tvoq.host.com/papkata.na.chata/


п.п. за пореден пат казвам че несам добър в приказките такаче пак питаи ако има нещи неясно

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sun Sep 18, 2005 11:28 am

mute wrote:като за начало трябва да си инсталирате java virtual mashine изтегли от тук http://www.data.bg/search.html?sid=a6fqnw91qb8dmub0zytb ( незнам точно коя от всичките варши работа )
този чат се използва вместо стандартния IRC (mirc) клиент такаче няма никакви админски права ако си работил с "Мирк" мисля че ще ти е ясно как се работи използват се сащите команди като "мирк" все пак ако неги знаиш ето и наи важните:
всяка команда започва с /
/server irc.spnet.net сварзваш се към сервера на спнет
/nick mute сменяш си ника на пример mute
/join #mute влизаш в канал пример mute ( всеки канал започва с # )

как да го инсталираш просто разархивираш фаила отваряш с текстови редактор някои от хтмл фаиловете и променяш следните редове
<param name="nick" value="тук пишеш ника скоито ще влизаш"> ( какато написах по горе този ник може да баде сменен след като влезете с командата /nick твоетоиме
<param name="alternatenick" value="алтернативен ник"> ( този ик служи че в случаи някои използва в момента твоя )
<param name="host" value="името на ирк сървера примерно irc.spnet.net">
<param name="command1" VALUE="join #тука напиши канала в които искаш да влиза

последния ред го няма при теб но аз сам го добавил

слагането на хоста е много просто трябва да качиш всички фаилове от папката с чата и после пишеш в браузера каато този фаил които си го редактирал го преименуваш на index.html www.tvoq.host.com/papkata.na.chata/


п.п. за пореден пат казвам че несам добър в приказките такаче пак питаи ако има нещи неясно
Да а аз да добавя ли "<param name="command1" VALUE="join #тука напиши канала в които искаш да влиза" ...А например потребител влиза в сайта ми и иска да влезе в чата ...?То с моя ник ли ще влезе ,
и как да го направя така че да си избере име и такива работи преди да влезе в чата ,също да съм направил аз 2 канала и всеки потребител да влиза в които иска ,при логина за чата ...?Малко трудно ще ме разбереш какво искам да направя ,ако неразбираш нещо питаи ме ... :roll: Кажи ми отговорите плс .. :lol:

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sun Sep 18, 2005 9:55 pm

значи щом искаш да влиза в два канала добавяш
"<param name="command1" VALUE="join #тука напиши канала в които искаш да влиза"
"<param name="command2" VALUE="join #тука напиши канал №2 в които искаш да влиза"
"<param name="command3" VALUE="nick $$? (при тази команда трябда да ти излезе поле при коеото да си напишеш ника тва несам го пробвал
тва е все пак тука стаав вапрос повече и за IRC

Guest

Post by Guest » Mon Sep 19, 2005 3:43 am

Imah predvid ,pro ligona da si izbira v koi kanal da vleze ot dvata koito az sym syzdal .....

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Mon Sep 19, 2005 8:18 am

мисля че това е невазможно вси пак пак отбелязвам че това се използва за IRC клиент

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Mon Sep 19, 2005 10:20 am

Добре слагам ги и ми изписва
Not connected
[13:19] Not connected
[13:19] Not connected
[13:19] Not connected
[13:19] Not on a channel

що става така ?

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Mon Sep 19, 2005 8:38 pm

незнам зашо така преди да сложиш това успявашели да влизаш в каналите ?

Post Reply