Шрифт от файл CSS

Post Reply
User avatar
DevNull
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1541
Joined: Fri Mar 02, 2007 11:12 pm
Answers: 104
Location: София
Contact:

Шрифт от файл CSS

Post by DevNull » Sat Apr 11, 2009 6:09 pm

Здравейте има ли някакъв начин да задам даден обект примерно хедър да използва зададен и качен от мен шрифт на хоста

нещо от сорта

Code: Select all

font-family: shrifta.ttf

HelpeR
Нов
Нов
Posts: 37
Joined: Sat Apr 11, 2009 5:37 am
Location: Пазарджик

Post by HelpeR » Sat Apr 11, 2009 6:32 pm

Мисля че няма такъв начин. :cry:

User avatar
shterev
Шаман
Шаман
Posts: 3792
Joined: Sun Nov 04, 2007 10:12 am
Answers: 382

Post by shterev » Sat Apr 11, 2009 7:18 pm

http://novemberborn.net/sifr/2.0.7


Другия вариянт е да направиш флаш, с флащварс , да ембеднеш във флаша шрифта н който искаш и така.

С чист CSS не става!

User avatar
vik96
Гуру
Гуру
Posts: 2222
Joined: Mon Dec 24, 2007 8:23 am
Answers: 100
Location: Orgrimmar,Durotar

Post by vik96 » Sat Apr 11, 2009 7:24 pm

Напротив .. Става , Сега ще потърся в зумик го бях виждал някъде.

User avatar
shterev
Шаман
Шаман
Posts: 3792
Joined: Sun Nov 04, 2007 10:12 am
Answers: 382

Post by shterev » Sat Apr 11, 2009 7:35 pm

vik96 wrote:Напротив .. Става , Сега ще потърся в зумик го бях виждал някъде.


Брей! Я сложи някой шрифт , който не се поддържа от компа да видим как става , че ми стана много интересно.

User avatar
DevNull
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1541
Joined: Fri Mar 02, 2007 11:12 pm
Answers: 104
Location: София
Contact:

Post by DevNull » Sun Apr 12, 2009 9:15 am

Имам мътни спомени че точно с CSS имаше начин да се зададе да зарежда шрифта директно от сървъра без нужда да е инсталиран на компютъра обаче не мога да се сетя как и къде го бях гледал :lol:

User avatar
shterev
Шаман
Шаман
Posts: 3792
Joined: Sun Nov 04, 2007 10:12 am
Answers: 382

Post by shterev » Sun Apr 12, 2009 4:34 pm

DevNull wrote:Имам мътни спомени че точно с CSS имаше начин да се зададе да зарежда шрифта директно от сървъра без нужда да е инсталиран на компютъра обаче не мога да се сетя как и къде го бях гледал :lol:

С чист ЦСС не става.Можеш да зададеш шрифт, но ако потребитевля го няма инсталиран на компа , няма да го види.

Post Reply