Връщане на стойност от поп-ъп към главен прозорец

Post Reply
sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Връщане на стойност от поп-ъп към главен прозорец

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 9:06 am

Здравейте!

Имам формуляр, в който досега отварям промт за въвеждане на информация. Искам да заменя промпта с нов прозорец и стандартно input-поле за въвеждане на текст. Може би в допълнителния прозорец ще имам и субмит-бутон (т.е. ще се изпълнява пост-заявка).

Как мога да върна стойност от допълнителния прозорец в основния?

Благодаря предварително!
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 10:34 am

здравей ,
ето ти нагледно набързо нещо което написах:
test.php :

Code: Select all

<?
print_r&#40;$_POST&#41;;
?>
<form action="test.php" method="post" name="form1">
<input type="text" name="field1" style='display&#58;none;'>
<input type="button" onClick="window.open&#40;'test.html','asd','width=500,height=500'&#41;;" value='open'>
</form>
test.html

Code: Select all

<script>
function lq&#40;&#41;&#123;
window.opener.document.form1.field1.value = window.document.form2.field1.value;
window.opener.document.form1.submit&#40;&#41;;
window.close&#40;&#41;;
&#125;
</script>
<form name='form2'>
<input type="text" name="field1">
<input type="button" onClick="lq&#40;&#41;;" value='submit'>
</form> 
идеята е след като отвориш поп-ъп-а в него като напишеш нещата при субмит на бутона в прозорчето данните отиват на еквивалентни полета на главния прозорец , след това формата в главния прозорец се събмитва и прозорчето се затваря.
Надявам се си искал за поп-ъп ,че аз май това разбрах :)

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 10:59 am

Здравей, bafitu! :)

Исках нещо малко по-различно - формулярът в поп-ъпа се субмитва в поп-ъпа и после при клик на линк стойността да се връща във формуляра от главния прозорец, но и това, к си написал май ще ми свърши работа.

Ще ползвам поп-ъпа за да ъплоудвам файл. Щом файла бъде качен на сървъра (през поп-ъпа) искам да изпиша резултат "файлът беше добавен успешно" или нещо подобно и да върна адреса му във формуляра на основния прозорец (и разбира се да затворя поп-ъпа :) )

Струва ми се, че хванах принципа и ще успея да си го нагодя.

Благодаря много + 1т. :)

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 11:11 am

аха..а защо не вадиш стойноста от резултата т.е. там "успешно" , "неуспешно" и тн. направо в поп-ъп..
на мен ми се вижда малко безсмислено след като кача някоя снимка , като натисна на линк от попъп-а ,в главната страница да ми изведе да кажам "неуспешно" и пак да ходя да щтракам.
Или пък може по твоя вариант само , че при неуспешно да си оставиш поп-ъпа ;)
аз бих ползвал аjax да ти кажа .. малко играчка ще е по нагласянето ама поне ще стане добре :?:

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 11:22 am

Или пък може по твоя вариант само , че при неуспешно да си оставиш поп-ъпа
Точно такава ми е идеята - ако качването е неуспешно (да речем размер над зададения или др. подобно) да информирам потребителя, какъв е проблема и да му дам възможност да опита отново.

аjax-а е висш пилотаж, който при ъплоуд на файл искам да си спестя :))

Мисля, че ще мога да си нагодя кода, който си написал. Ще пробвам довечера и ако не се справя, ще питам пак.

Благодаря още веднъж!

ПП: можеш ли да помогнеш и по този въпрос:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=70524
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

Post Reply