Javascript балонче

Post Reply
Lenin
Турист
Турист
Posts: 236
Joined: Sat Oct 13, 2007 3:43 pm

Javascript балонче

Post by Lenin » Sun Jan 03, 2010 6:36 pm

Здравейте,
Искам да попитам как мога чрез Javascript да направя следното:
http://picbg.net/img.php?file=82c04ef313f8ddb9.png

Тоест, като си сложа мишката на името - в случея A420 да ми излиза това квадратче с картинката?

User avatar
FreeStylerz
Турист
Турист
Posts: 436
Joined: Sat Dec 12, 2009 8:23 pm
Answers: 18

Post by FreeStylerz » Sun Jan 03, 2010 6:52 pm

<script type="text/javascript">
$(function () {
var offsetY = 15;
var offsetX = 15;
$('.class').hover(function(event) {
var src = $(this).attr("src");
$('<img id="bigimage" src="' + src + '" alt="bigimage" >')
.css("top", event.pageY + offsetY)
.css("left", event.pageX + offsetX)
.appendTo("body");
}, function() {
$("#bigimage").remove();
});
$('.class').mousemove(function(event) {
$("#bigimage").css("top", event.pageY + offsetY).css("left", event.pageX + offsetX);
});
});
</script>
Там кадето е .class пишеш класа на картиката ако няма клас сложи някакъв в случая е .class

User avatar
emagi
Шаман
Шаман
Posts: 6476
Joined: Fri Dec 07, 2007 3:24 pm
Answers: 1032

Post by emagi » Sun Jan 03, 2010 6:57 pm


Lenin
Турист
Турист
Posts: 236
Joined: Sat Oct 13, 2007 3:43 pm

Post by Lenin » Sun Jan 03, 2010 7:11 pm

Благодаря и на двама ви!
Ще дам точката на FreeStylerz, тъй като първи отговори!
Благодаря и на emagi! :)

Post Reply