Регистриране на потребител, през определен интервал от време

C++ JAVA
Post Reply
lub4o
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1974
Joined: Tue Dec 02, 2008 7:58 am
Answers: 139
Location: СОФИЯ / ...

Регистриране на потребител, през определен интервал от време

Post by lub4o » Sat Dec 04, 2010 5:47 pm

Здравейте, някой ще помогне ли как да направя, след като се е регистрирал един път потребителя да може пак примерно след 5 минути

User avatar
Harry_Potter_
Потребител
Потребител
Posts: 1404
Joined: Fri Jul 28, 2006 7:36 pm
Answers: 23
Location: Пловдив

Post by Harry_Potter_ » Sat Dec 04, 2010 7:26 pm

С бисквитка е най-лесния начин.При регистрацията му създаваш една бисквитка,която да спре да работи след 5 минути(с time() + 5*60) и проверяваш дали има такава бисквитка преди да позволиш регистрация.Другия вариант е със записване на IP адрес в базата данни,но първия мисля че е по-добър.

lub4o
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1974
Joined: Tue Dec 02, 2008 7:58 am
Answers: 139
Location: СОФИЯ / ...

Post by lub4o » Sat Dec 04, 2010 8:38 pm

Harry_Potter_ wrote:С бисквитка е най-лесния начин.При регистрацията му създаваш една бисквитка,която да спре да работи след 5 минути(с time() + 5*60) и проверяваш дали има такава бисквитка преди да позволиш регистрация.Другия вариант е със записване на IP адрес в базата данни,но първия мисля че е по-добър.
До сега с бисквитки не съм работил само с сесии, може ли някой примерен код

Post Reply