нещо като preg_replace

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
kitchenbg
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sat Jun 03, 2006 8:36 am
Answers: 30
Location: hasta la victoria siempre

нещо като preg_replace

Post by kitchenbg » Sun Dec 05, 2010 3:33 pm

Здравейте, за какво става на въпрос ... опитвам се да направя следното нещо, в дадена таблица има рецепта с необходими продукти които са изброени, а в друга таблица има енциклопедия на продуктите ... как ще стане така че при показването на дадена рецепта да проверява дали от необходимите продукти има в енциклопедията и съответно да ги преобразува със линк към енциклопедията?

благодарско, ако успеете да ми помогнете в това начинание!

User avatar
Harry_Potter_
Потребител
Потребител
Posts: 1404
Joined: Fri Jul 28, 2006 7:36 pm
Answers: 23
Location: Пловдив

Post by Harry_Potter_ » Sun Dec 05, 2010 5:32 pm

Code: Select all

<?php
mysql_connect&#40;"localhost", 'root', ''&#41;;
mysql_select_db&#40;"probni"&#41;;
$sql1 = "SELECT * from test1 WHERE id='1'";
$query1 = mysql_query&#40;$sql1&#41;or die&#40;"Erro1"&#41;;
while&#40;$row1 = mysql_fetch_array&#40;$query1&#41;&#41;&#123;
$test1 = explode&#40;'\n', $row1&#91;test1&#93;&#41;;
foreach&#40;$test1 as $produkt&#41;&#123;
$sql2 = "SELECT * from test2 where produkt='$produkt'";
$query2 = mysql_query&#40;$sql2&#41; or die&#40;"Erro2"&#41;;
while&#40;$row2 = mysql_fetch_array&#40;$query2&#41;&#41;&#123;
echo "<a href=\"test.php\">$row2&#91;produkt&#93;</a>";

&#125;
&#125;
&#125;

?>
Обяснявам-в test1 са ти рецептите, а полето test1 съдържа продуктите за всяка рецепта.в test2 са ти продуктите като в полето produkt се съдържа името на продукта.Би трябвало да работи идеално.

User avatar
kitchenbg
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sat Jun 03, 2006 8:36 am
Answers: 30
Location: hasta la victoria siempre

Post by kitchenbg » Sun Dec 05, 2010 5:38 pm

ще го пробвам това, но искам да ви покажа и този линк за да ви стане по ясно, точно какво се опитвам да направя, благодарско още веднъж.

User avatar
Harry_Potter_
Потребител
Потребител
Posts: 1404
Joined: Fri Jul 28, 2006 7:36 pm
Answers: 23
Location: Пловдив

Post by Harry_Potter_ » Sun Dec 05, 2010 5:43 pm

Само да поясня нещо-това което съм направил приема,че са само имената на продуктите в базата данни и че всеки продукт е на нов ред.Ако не е така трябва да промени explode функцията и да сложиш по какво ги разделя.И също така за всеки продукт ако има неща като грамажи и т.н. трябва да разделиш после още веднъж с explode и чак тогава да правиш проверка между двете бази данни.

Post Reply