Датабасе Рефреш!

C++ JAVA
bach9w

Датабасе Рефреш!

Post by bach9w » Fri Aug 12, 2011 9:29 am

Здравейте искам да попитам има ли начин някак си имам стойност:
20 работи и като направя тези 20 работи немога повече , как да го направя през 4 часа да се рестартират и да има един таймер , ако искате ще ви дам фаила :)

User avatar
ivo_pi4a
Турист
Турист
Posts: 231
Joined: Wed Aug 18, 2010 8:16 am
Answers: 21

Re: Датабасе Рефреш!

Post by ivo_pi4a » Fri Aug 12, 2011 9:33 am

bach9w wrote:Здравейте искам да попитам има ли начин някак си имам стойност:
20 работи и като направя тези 20 работи немога повече , как да го направя през 4 часа да се рестартират и да има един таймер , ако искате ще ви дам фаила :)
Пробвай се да го обясниш по ясно :)

bach9w

Post by bach9w » Fri Aug 12, 2011 9:42 am

Значи имам база work и през 4 часа да се махат всички стоиности да се заличават да стават на 0 :) ако примерно има 50 и след 4 часа да стават на 0 :)

User avatar
Ev0luti0N
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1971
Joined: Sat Jul 10, 2010 9:40 pm
Answers: 130

Post by Ev0luti0N » Fri Aug 12, 2011 9:50 am

bach9w wrote:Значи имам база work и през 4 часа да се махат всички стоиности да се заличават да стават на 0 :) ако примерно има 50 и след 4 часа да стават на 0 :)
PHP и Cron Jobs :?:

User avatar
ivo_pi4a
Турист
Турист
Posts: 231
Joined: Wed Aug 18, 2010 8:16 am
Answers: 21

Post by ivo_pi4a » Fri Aug 12, 2011 9:54 am

Както каза @Ev0luti0N PHP и cron jobs, а ако използваш Windows - Task manager :)

User avatar
rotator
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sat Nov 29, 2008 2:18 pm
Answers: 54
Location: Пловдив

Post by rotator » Fri Aug 12, 2011 9:57 am

Може и без cron job с include в файл, и проверка за изминалото време :) (ако сайта се посещава или каквото е там :))
Image

bach9w

Post by bach9w » Fri Aug 12, 2011 10:09 am

ами не съм с уиндолс , а с убунто :)
ето кода може ли да ми го направите моля ви:)

Code: Select all


<?php
session_start&#40;&#41;;
$user = $_SESSION&#91;'username'&#93;;

require_once 'config.php';
?>

    <?
    if&#40;isset &#40;$user&#41;&#41;
    &#123;

$res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$user'"&#41;;
$row = mysql_fetch_array&#40;$res&#41;;
$points = $row&#91;'points'&#93;;
$energy = $row&#91;'energy'&#93;;
$money = $row&#91;'money'&#93;;
$work = $row&#91;'work'&#93;;
echo '<h3>Твоята енергия &#58; ' . $energy  . ' / 200</h3>';
echo '<form action="?log=work" method="post">
       <input type="submit" name="60" value="Работи като продавач в магазин"/><img src="http&#58;//www.mricons.com/store/png/117966_35536_128_briefcase_work_icon.png" />
           </form>';
echo '<form action="?log=work" method="post">
       <input type="submit" name="10" value="Търси си работа"/><img src="http&#58;//www.mricons.com/store/png/117966_35536_128_briefcase_work_icon.png" />
           </form>';
if&#40;isset &#40;$_POST&#91;'60'&#93;&#41; == 1 && $work <= 49 && $energy >= 99&#41;
&#123;
 $training = rand&#40;5, 10&#41;;
 $money = rand&#40;5, 1000&#41;;
 $q =  mysql_query&#40;"update users set work = work + 1 , energy = energy - 60, points = points + $training , money = money + $money where username='$user'"&#41;;
        &#125;
        elseif &#40;isset &#40;$_POST&#91;'10'&#93;&#41; == 1 && $work <= 49 && $energy >= 0&#41;
        &#123;
        $training = rand&#40;1, 5&#41;;
   $money2 = rand&#40;1, 500&#41;;
        $q =  mysql_query&#40;"update users set work = work + 1 , energy = energy - 10, points = points + $training, money = money + $money2 where username='$user'"&#41;;
        &#125;
 elseif &#40;isset &#40;$_POST&#91;'10'&#93;&#41; == 1 && $points <= 1000 && $energy <= 0 &#41;
 &#123;
            echo '<a href="?log=zavedenie">Енергията ти е прекалено малко &#58;&#41; Може да заредиш от бутона зареди &#58;&#41;</a>';
        &#125;
    

 

    &#125;
 else &#123;
    ?>
    <a href="register.php" >Регистрация</a>
    <?php   if&#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'error'&#93;&#41;&#41; print $_SESSION&#91;'error'&#93;;
    session_destroy&#40;&#41;;?>

<? &#125; ?>

    <br />
 <script language="javascript">
                function toggle&#40;name&#41; &#123;
                        var ele = document.getElementById&#40;"toggleText_" + name&#41;;
                        var text = document.getElementById&#40;"displayText"&#41;;
                        if&#40;ele.style.display == "block"&#41; &#123;
                                        ele.style.display = "none";
                        &#125; else &#123;
                                ele.style.display = "block";
                        &#125;
                &#125;
        </script>
        <a id="displayText" href="javascript&#58;toggle&#40;1&#41;;"><? echo 'Виш колко пъти може да работиш днес'; ?></a>
        <div id="toggleText_1" style="display&#58; none"><? 
        if &#40;$work >= 50 &#41;&#123;
        echo "Днес си работил прекалено много пъти &#58;&#41;<br />Повече неможеш да работиш днес.";

        &#125;
 else &#123;
    echo $work . ' / 50' ;
&#125;
            ?></div>


    
 

     

User avatar
Ev0luti0N
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1971
Joined: Sat Jul 10, 2010 9:40 pm
Answers: 130

Post by Ev0luti0N » Fri Aug 12, 2011 10:27 am

rotator wrote:Може и без cron job с include в файл, и проверка за изминалото време :) (ако сайта се посещава или каквото е там :))
Много глупаво е това, за напред по-добре се откажи от този вариянт. Натоварва ти сайта, по всяко време. И няма смисъл да се извършва всеки път проверка като хората затова са измислили cron jobs. :?:

bach9w

Post by bach9w » Fri Aug 12, 2011 11:17 am

А как мога да го направя този крон джобс без хост имам предвит локалхост :)

User avatar
Ev0luti0N
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1971
Joined: Sat Jul 10, 2010 9:40 pm
Answers: 130

Post by Ev0luti0N » Fri Aug 12, 2011 12:08 pm


Post Reply