Най преглеждани песни

C++ JAVA
User avatar
winers
Потребител
Потребител
Posts: 942
Joined: Mon Dec 15, 2008 9:08 am
Location: Костинброд

Най преглеждани песни

Post by winers » Fri Aug 12, 2011 4:25 pm

Как да изведа най преглежданите песни?
Песните се записват в датабазата в таблицата songs
Имам и скрипт за извеждане на коя колко пъти е слушата записващи се в songs > поле visited

alex3
Турист
Турист
Posts: 486
Joined: Mon Jul 12, 2010 2:58 pm
Answers: 46

Post by alex3 » Fri Aug 12, 2011 4:27 pm

[sql]SELECT visited FROM songs ORDER BY visited DESC[/sql]

User avatar
winers
Потребител
Потребител
Posts: 942
Joined: Mon Dec 15, 2008 9:08 am
Location: Костинброд

Post by winers » Fri Aug 12, 2011 4:45 pm

alex3 wrote:[sql]SELECT visited FROM songs ORDER BY visited DESC[/sql]
Направих го така

[php]<?php
$query = mysql_query("SELECT * FROM `songs` ORDER BY visited DESC LIMIT 0,8")or die (mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
$song = $row['song'];
echo "<center><b><a href='song.php?id=$row[id]'>$song</a></b><br /></center>";
}
?>[/php]

Но постоянно се менят песните след като дам refresh..

relax4o
Потребител
Потребител
Posts: 995
Joined: Mon Mar 21, 2011 7:40 pm
Answers: 75

Post by relax4o » Fri Aug 12, 2011 4:46 pm

DESC LIMIT 8 само 8 остави накрая.

User avatar
winers
Потребител
Потребител
Posts: 942
Joined: Mon Dec 15, 2008 9:08 am
Location: Костинброд

Post by winers » Fri Aug 12, 2011 4:48 pm

Отново се местят..

User avatar
Styl3rbg
Потребител
Потребител
Posts: 1182
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:06 am
Answers: 51
Location: Разград
Contact:

Post by Styl3rbg » Fri Aug 12, 2011 4:53 pm

[php]while($row = mysql_fetch_assoc($query))[/php]
Направи цикъла така

User avatar
winers
Потребител
Потребител
Posts: 942
Joined: Mon Dec 15, 2008 9:08 am
Location: Костинброд

Post by winers » Fri Aug 12, 2011 6:22 pm

Ами пак така.. изкарва ми песен, която е преглеждана 10 пъти, а има друга песен с 70 прегледа..

User avatar
Ev0luti0N
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1971
Joined: Sat Jul 10, 2010 9:40 pm
Answers: 130

Post by Ev0luti0N » Fri Aug 12, 2011 6:25 pm

Styl3rbg wrote:[php]while($row = mysql_fetch_assoc($query))[/php]
Направи цикъла така
И каква е разликата между array/assoc освен това, че array може да изкарваш с имена и с цифри резултатите от дб, а с assoc, може само с имена. :shock:

User avatar
Styl3rbg
Потребител
Потребител
Posts: 1182
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:06 am
Answers: 51
Location: Разград
Contact:

Post by Styl3rbg » Fri Aug 12, 2011 6:38 pm

Дай ми на ЛС сайта ти, да видя как точно го прави и ще измислим нещо :)

relax4o
Потребител
Потребител
Posts: 995
Joined: Mon Mar 21, 2011 7:40 pm
Answers: 75

Post by relax4o » Fri Aug 12, 2011 6:51 pm

Я дебъгни масива, който получаваш


[php]
$query = ЗАЯВКАТА;

$array = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error());
print_r($array);
[/php]

Изпълни това и дай да видим резултата.

Post Reply