Вадене на " (кавичнките) като "

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Genius_m
Турист
Турист
Posts: 502
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:08 pm
Location: localhost

Вадене на " (кавичнките) като "

Post by Genius_m » Wed Nov 16, 2011 2:42 pm

Здравейте! Когато тръгна да вадя текст от базата данни вместо " (кавички) ми изкарва " Как мога да го направя да ми показва кавичките. Вадя текста от базата данни така:
[php]$text = htmlspecialchars("$text");[/php]
Също така кавичките се запаметяват в базата данни като " Когато ги редактирам от базата данни излизат както трябва. Запаметявам ги така:
[php]$text = nl2br($text);[/php]
Запаметявам ги така заради BB кодовете :)

User avatar
emagi
Шаман
Шаман
Posts: 6476
Joined: Fri Dec 07, 2007 3:24 pm
Answers: 1032

Post by emagi » Wed Nov 16, 2011 3:14 pm

Прочети пак какво правят двете функции

shashma88
Потребител
Потребител
Posts: 916
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:01 pm
Answers: 18

Post by shashma88 » Thu Nov 17, 2011 4:30 pm

Прави така заради функциите, който си сложил като изкарваш информация.
Използвай str_replace(), за да настройш да ти се показват кавичките..

User avatar
Genius_m
Турист
Турист
Posts: 502
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:08 pm
Location: localhost

Post by Genius_m » Sat Nov 19, 2011 1:40 pm

Аз видях че като вземам текста от формата го вземам така:
[php]$text= htmlspecialchars($_POST["text"]);[/php]
Премахнах "htmlspecialchars" и сега всичко е 6 :)
Благодаря Ви че ми писахте! :)

shashma88
Потребител
Потребител
Posts: 916
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:01 pm
Answers: 18

Post by shashma88 » Sat Nov 19, 2011 1:42 pm

Да, но така си махаш и защитата от XSS.

Post Reply