Вземане на URL

C++ JAVA
Post Reply
oveRLuckEd
Турист
Турист
Posts: 317
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:29 am
Answers: 22

Вземане на URL

Post by oveRLuckEd » Sat Aug 25, 2012 10:50 am

Здравейте,
искам да взема следното URL - http://localhost/#page-Download, но $_SERVER не ми вади нищо, разбрах че е заради знака #, така че този вариант го отписваме.

Сега се мъча да го направя http://localhost/?page-Download, но така ми презарежда страницата като цъкна на линка, а аз не искам да я презарежда. Като му задам preventDefault(); или return false; не презарежда страницата, но и не се променя URL-то в address bar-a, всякаква помощ е добра дошла. :)

Благодаря предварително на всички отзовали се.

User avatar
hrischo
Потребител
Потребител
Posts: 1037
Joined: Wed Apr 12, 2006 4:13 pm
Answers: 233
Location: София
Contact:

Post by hrischo » Sat Aug 25, 2012 11:52 am

Ако те устройва с JS:

<script type='text/javascript'>alert(window.location.hash);</script>// alerting page-Download

oveRLuckEd
Турист
Турист
Posts: 317
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:29 am
Answers: 22

Post by oveRLuckEd » Sat Aug 25, 2012 2:34 pm

Не :) То в момента е с JS, само че искам като се влиза от линк първата страница да я зарежда с PHP, а не с JS.

SveXteZ
Гуру
Гуру
Posts: 2426
Joined: Thu Jul 24, 2008 12:42 pm
Answers: 68

Post by SveXteZ » Sat Aug 25, 2012 9:50 pm

Т.е. искаш нещо подобно на https://github.com когато си разцъкваш из сайта страницата да не се презарежда явно, но урл адреса да се променя и самата страница също.
Чувал съм че става с backbone.js ( не мисля че това е основната функционалност на библиотеката де ), но само до тук мога да ти помогна.

User avatar
SVTerziev
Нов
Нов
Posts: 158
Joined: Fri Jul 13, 2012 12:32 am
Answers: 34

Post by SVTerziev » Sun Aug 26, 2012 8:32 pm


Post Reply