mysql на отдаличен сървър

C++ JAVA
oniq
Потребител
Потребител
Posts: 625
Joined: Tue Mar 24, 2009 3:17 pm

mysql на отдаличен сървър

Post by oniq » Wed Sep 12, 2012 12:35 am

здравейте, пичове
трябва да се свържа към mysql на друг сървър. Имам данните
име, парола, ип и порт
как мога да се свържа и ако може някъде малко документация да прочета.

ще се радвам да чуя полезни отговори

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Wed Sep 12, 2012 3:45 am

За да се свържеш към mysql, който се намира на друг сървър, от този, на който се изпълнява скрипта, трябва да се разреши remote достъпа. Свържи се с съппорта на съответния хост, на който се намира mysql bd-то ти и говори с тях.

Друг начин няма.
Last edited by Radko on Wed Sep 12, 2012 9:04 am, edited 1 time in total.

DirectX
Потребител
Потребител
Posts: 636
Joined: Sat Jun 06, 2009 3:05 pm
Answers: 11
Location: Сливен

Post by DirectX » Wed Sep 12, 2012 7:40 am

[php]<?php
$dbhost = "";
$dbuser = "";
$dbpass = "";
$dbname = "";
$connection = mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpass") or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни");
$db = mysql_select_db("$dbname",$connection)or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни");
?>[/php]
ако съм те разбрал правилно .. :)

oniq
Потребител
Потребител
Posts: 625
Joined: Tue Mar 24, 2009 3:17 pm

Post by oniq » Wed Sep 12, 2012 11:00 am

от страната на сървъра са направили всичко нужно.
просто не знам как да се свържа. Някакъв скрипт ли е? mysql програма ли, през URL ли се влиза :shock:

DirectX
Потребител
Потребител
Posts: 636
Joined: Sat Jun 06, 2009 3:05 pm
Answers: 11
Location: Сливен

Post by DirectX » Wed Sep 12, 2012 11:13 am

Файловите са на твоя комп, а само MySQL е на отдалечен хост така ли ?

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Wed Sep 12, 2012 11:38 am

вместо localhost трябва да напишеш IP-то :?:

oniq
Потребител
Потребител
Posts: 625
Joined: Tue Mar 24, 2009 3:17 pm

Post by oniq » Wed Sep 12, 2012 11:41 am

DirectX wrote:Файловите са на твоя комп, а само MySQL е на отдалечен хост така ли ?
User: name
Pass: password
Server: IP port 3306

ето такива данни имам. Трябва ли да искам още информация или тази ми е нужна?

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Wed Sep 12, 2012 11:49 am

Ми той DirectX ти написа какво ти трябва...
DirectX wrote:[php]<?php
$dbhost = "";
$dbuser = "";
$dbpass = "";
$dbname = "";
$connection = mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpass") or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни");
$db = mysql_select_db("$dbname",$connection)or die("Сайтът не може да се свърже към базата данни");
?>[/php]
ако съм те разбрал правилно .. :)

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Wed Sep 12, 2012 12:03 pm

oniq wrote:
DirectX wrote:Файловите са на твоя комп, а само MySQL е на отдалечен хост така ли ?
User: name
Pass: password
Server: IP port 3306

ето такива данни имам. Трябва ли да искам още информация или тази ми е нужна?
база данни евентуално... но това е в общи линии стига да въвеждаш всичко правилно (server ip/port/user/password) и да имаш достъп даден от сървъра...
$server = "serverip";
$dbname = "database";
$user = "username"; //позволено за ип-то от което се свръзваш
$password = "password";
$link = mysql_connect($server,$user,$password) or die(mysql_error());
mysql_select_db($dbname);

oniq
Потребител
Потребител
Posts: 625
Joined: Tue Mar 24, 2009 3:17 pm

Post by oniq » Wed Sep 12, 2012 12:07 pm

а този достъп как се задава? Трябва да ми имат ип адреса и следователно чрез него? Или просто да позволят достъп за този юзър и парола, който са ми дали.

Тези данни се вписват както се свързвам към обикновенна база данни на мой сървър. Нали?

Post Reply