Няколко форми една след друг след изпълнение на заявка

C++ JAVA
Msecurity
Потребител
Потребител
Posts: 753
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:12 am
Answers: 19
Location: Варна

Няколко форми една след друг след изпълнение на заявка

Post by Msecurity » Sun Sep 16, 2012 8:33 pm

Здравейте колеги
Да речем че във една страница имам няколко форми за попълване на данни, и те се появяват в момента едновременно.
И въпросът ми е има ли вариант след като попълня едната форма и изпратя инфото в БД-то, да рефрешва страницата и да ми показва 2-рата форма , и т.н.
Мислих мислих ноо нищо не измислих как може да стане :D

User avatar
embaka
Гуру
Гуру
Posts: 2045
Joined: Sun May 04, 2008 8:43 pm
Answers: 105
Location: В. Търново
Contact:

Post by embaka » Sun Sep 16, 2012 10:10 pm

ами като изпратиш данните, можеш да направиш една сесия която се сетва и пази на коя стъпка си, ако цъкнеш на 1 и си въвел вече данните да те върне на 2, ако не въведе данните в 2 да не го пуска към 3 и т.н., вече като завърши всичко даваш unset(sesiata koqto si pusnal) и се унижощава

Msecurity
Потребител
Потребител
Posts: 753
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:12 am
Answers: 19
Location: Варна

Post by Msecurity » Mon Sep 17, 2012 5:32 am

Може ли едно малко примерче че съ сксран със сесиите, се гледам да ги заместя с нещо :D

Лек и успешен ден колеги ;)

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Mon Sep 17, 2012 6:59 am

[php]<?php
if(isset($_SESSION['form_two'])) {
?>
<form id="forma2">
....
<?php
}elseif(isset($_SESSION['form_three'])) {
?>
<form id="form3">
.....
<?php
}else{
?>
<form id="form1">
.....
<?php
}
?>[/php]

При събмит на съответната форма просто задаваш флаг в сесията и си готов (съответно за втората форма и третата, а ако няма флаг тоест за първи път зареждаш страницата се зарежда първата форма).

User avatar
benjikt
Нов
Нов
Posts: 48
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:38 pm

Post by benjikt » Mon Sep 17, 2012 9:24 am

Много по лесно ще е след като си направил проверката дали всичко е минало добре дали се е инсартнало и т.н просто да използваш jquery ефекта .show или html. :) това е мое мнение :)

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Mon Sep 17, 2012 9:43 am

benjikt wrote:Много по лесно ще е след като си направил проверката дали всичко е минало добре дали се е инсартнало и т.н просто да използваш jquery ефекта .show или html. :) това е мое мнение :)
И като рефрешне страницата нали пак всичко ще си е по първоначално зададеното, шерлок.

madmax3_
Турист
Турист
Posts: 341
Joined: Mon Jan 10, 2011 4:08 pm
Answers: 32
Contact:

Post by madmax3_ » Mon Sep 17, 2012 3:00 pm

Ако ти върши работа и не е необходима връзка със сървъра, може да направиш следното:

Имаш всички полета, но се виждат само първите, останалите са скрити.

Като натиснеш бутон, изпълняваш .hide() и show() на следващите.

След това правиш същото със втората и третата група и така до края.

Последния бутон вече е submit().

Всичко трябва да бъде в една <form> .. </form>, а отделните полета в дивове които да се показват/скриват.

Msecurity
Потребител
Потребител
Posts: 753
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:12 am
Answers: 19
Location: Варна

Post by Msecurity » Mon Sep 17, 2012 7:20 pm

Нещо не ми се получава това със сесиите, изпраща си инфото и пак отново същата форма :S

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Tue Sep 18, 2012 3:41 am

Msecurity wrote:Нещо не ми се получава това със сесиите, изпраща си инфото и пак отново същата форма :S
В php файла сетваш ли флаговете на съответната форма, както вече ти написах? Ако не си, как очакваш да работи?

При събмит, провеляваш коя форма е пратена и слагаш съответния флаг в сесията.

[php]if(isset($_POST['submit2'])) {

$_SESSION['form_two'] = 1;
}elseif....[/php]

Msecurity
Потребител
Потребител
Posts: 753
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:12 am
Answers: 19
Location: Варна

Post by Msecurity » Tue Sep 18, 2012 7:15 am

:-@ :-@ :-D да всичко съм направил нооо или не става или се накъсва да дава грешки.
Ще може ли да ми дадеш някакъв пример с една форма там от 1 ред колкото да се ориенрам... :S

Post Reply