Form Prevew before submit ?

C++ JAVA
User avatar
jacob
Нов
Нов
Posts: 39
Joined: Mon May 04, 2009 4:59 pm

Form Prevew before submit ?

Post by jacob » Thu Sep 27, 2012 11:35 am

Здравейте,
къде мога да видя пример за преглед на форма преди записа на данните в база данни ?

Всичко добро!

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3037
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Thu Sep 27, 2012 11:39 am

Това е същото само дето друг бутон и той не те отвежда към скрипта със записването на данните, а просто ти извиква данните с echo.

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Thu Sep 27, 2012 11:40 am

Не ти трябва пример съвсем просто е.

При събмит порверяваш дали е събмитната формата с превю бутона, ако е с него, просто изкарваш инфото от формата на юзъра вместо да я записваш.

User avatar
jacob
Нов
Нов
Posts: 39
Joined: Mon May 04, 2009 4:59 pm

Post by jacob » Thu Sep 27, 2012 11:55 am

Пробвах този вариант, но за съжаление след натискане на другият бутон изчиства съдържанието от полетата :(

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Thu Sep 27, 2012 12:12 pm

Еми трябва да ги съхраниш някъде, няма как да ти ги помни така магически. Слагаш инфото в дадена променлива и я слагаш между teaxarea-та или там каквото ползваш за инпут.

User avatar
jacob
Нов
Нов
Posts: 39
Joined: Mon May 04, 2009 4:59 pm

Post by jacob » Thu Sep 27, 2012 12:25 pm

Опитах този вариант (с default value), но след презареждане на страницата няма как да сетна дефаултна стойност на инпут файл полетата :(

Radko
Потребител
Потребител
Posts: 651
Joined: Mon Jun 18, 2007 2:22 pm
Answers: 87
Location: София

Post by Radko » Thu Sep 27, 2012 12:30 pm

Е как да няма..

[php]<textarea><?php if(isset($text)){echo $text;} ?></textarea>[/php]

[php]if(isset($_POST['preview'])) {
$text = $_POST['text'];
}[/php]

oveRLuckEd
Турист
Турист
Posts: 317
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:29 am
Answers: 22

Post by oveRLuckEd » Thu Sep 27, 2012 2:57 pm

правиш така
<input type="text" name="name" value="<?=@$_POST['name']?>" />

User avatar
kikity_94
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sun Jul 19, 2009 8:07 am
Answers: 27

Post by kikity_94 » Thu Sep 27, 2012 5:47 pm

oveRLuckEd wrote:правиш така
<input type="text" name="name" value="<?=@$_POST['name']?>" />
За какво му е @ при евентуални грешки да ги скрива ли ? Аз не мисля, че това е добра идея!

Моето предложение е да стане така

[php]
<input type="text" name="name" value="<?php echo $_POST['name']; ?>" />
[/php]

madmax3_
Турист
Турист
Posts: 341
Joined: Mon Jan 10, 2011 4:08 pm
Answers: 32
Contact:

Post by madmax3_ » Thu Sep 27, 2012 6:09 pm

Според мен трябва да стане така:

<input type="text" name="test" value="<?= htmlspecialchars(stripslashes($_POST['test']))?>" />


Опитайте в горните примери да въведете кавички или апостроф и вижте резултата.

Post Reply