Проблем в MySql с кирилица

C++ JAVA
Post Reply
crazzybg
Турист
Турист
Posts: 210
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:30 pm

Проблем в MySql с кирилица

Post by crazzybg » Sun Jan 20, 2013 4:38 pm

Здравейте.
До сега не съм използвал кирилица но ми се наложи да направя един сайт който да е изцяло на Български и установих че имам шантав проблем при кирилицата.
Когато се поитвам да добавя текст през даречем <input>,<textarea> или деректно в дата база то е превръща в ?????? ??? ????? ???? да речем.
Прочетох 2-3 блога за подобни проблеми но и това не подейства.
В два от тях се споменава че проблема идва от страницата че не разчита кирилица (<meta>) .. но си ми я изкарва правилно в сайта добавил съм го ,а в другия казват да се смени Collation на cp1251_bulgaria_ci пробвах с всички cp1251 но с всеки ми изежда ???????? ?????? ?? ?????
Съгласен съм че ще има хора които ще се усмихнат когато прочетът това .. но какво да се прави :) по - добре да пробваш,питаш от колкото нищо да не знаеш :)

Благодаря предварително на всеки който е отделил внимание за моята тема

EDIT : cp1251_bulgaria_ci на цялата датабаза и на таблицата и не става (да го добавя и това за допълнително информация)

User avatar
odyssey
Нов
Нов
Posts: 194
Joined: Sun Jul 03, 2011 11:14 am
Answers: 14
Contact:

zdr

Post by odyssey » Sun Jan 20, 2013 4:54 pm

Значи първо си правиш енкодинга на базата данни да е utf8_general_ci , след това самите ти страници трябва да са пак с utf8 , и там където си правиш връзка с базата данни си слагаш една заявка: mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");

crazzybg
Турист
Турист
Posts: 210
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:30 pm

Здравей

Post by crazzybg » Sun Jan 20, 2013 7:21 pm

Един познат ми помогна влезна с TeamVie*** и оправи проблема и ми каза да пробвам пак с SET NAME преди да влиза и му казах че така стана но обаче тъй като имам малък проблем сработва за в момента и после пак не бачка и той го пригуди :) но ще ти дам + тъй като отговора ти е в правилната насока и си единствен който се одзова

Post Reply