Взема на точна стойност от инпут

C++ JAVA
Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Wed Jun 12, 2013 1:07 pm

До тук добре, само че след като съм го променил в базата данни на такъв израз без интервали след като съм дал линка да е без интервали, инпута си излиза без интервали и при положение че дам че поле = промениливата не ми излиза резултат ето това ми е интересно
И тогава решението на проблема какво е че нещо вече се обърках тотално
Last edited by Knoppix_ on Wed Jun 12, 2013 1:14 pm, edited 1 time in total.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2800
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Wed Jun 12, 2013 1:14 pm

Аз не разбрах какъв ти е проблема. Започнахме от input поле, преминахме през $_POST и стигнахме до $_GET. :roll:

Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Wed Jun 12, 2013 1:16 pm

Така като направя $neshto =$_GET[kamion] от адрес бара скрипта спира да работи, за това реших да направя едно скрито поле в началото което съм си кръстил влекач номер, така от там с пост зимам стойноста на полето и го вмъквам във заявката, слет като го вмъкна обаче в заявката не ми излиза точна стойност т.е излизат ми пак всички записи в таблицата

Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Wed Jun 12, 2013 1:51 pm

Добре де с това урл декоде как ще стане
там където давам че в инпут value = $_GET['kamion'] ли трябва да го сложа или там където казвам че променливата е равна $_POST ...

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2800
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Wed Jun 12, 2013 1:52 pm

как задаваш GET параметъра kamion ? Там, където го задаваш, слагаш urlencode. А най-добре промени формАта да е без интервали - най-малкото ще спестиш 2 символа.

Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Wed Jun 12, 2013 1:55 pm

Нали това се оптивам да обесня от одеве че реално в момента никъде няма интервали и когато изпълня заявката излизат по абсолютно същият начин
за това питах за това урл енкоде

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2800
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Wed Jun 12, 2013 1:56 pm

Ако изпълниш заявката в phpmyadmin както те посъветвах, пак ли излиза? Дай я тая заявка, която изпълняваш.

Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Wed Jun 12, 2013 2:01 pm

$where = " `vlekach` LIKE '$itemid%' ";

mysql_query("select count(*) from zarejdania where " . $where);

mysql_query("select * from zarejdania where " . $where . " limit $offset,$rows");

а във phpmyadmin-a излиза както трябва дори като са разделени и дам PB 0031 PK Изкарва само тези резултати

Това е от PHP admina
Показване на записи 0 - 29 ( 98 общо, Заявката отне 0.0012 секунди) [ID: 2 - 31] записите са точно 98 .. ей това не мога да разбера защо е

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Wed Jun 12, 2013 4:49 pm

Ако една и съща заявка в phpmyadmin работи а в скрипта не, без да дава грешки php/mysql (трябва да си сигурен) при мен се получи подобно нещо заради кирилицата, тоест символите които търсех бяха на кирилица а сървърът не беше конфигуриран , като го качих на платения хост се оправи.
Друг вариант е вместо mysql_qery(" ...");
му дай echo "....";
за да видиш в страницата , как изглежда заявйката, копираш я в phpmyadmin и виж какво ще стане.

User avatar
eLite
Потребител
Потребител
Posts: 967
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:08 pm
Answers: 59
Location: София

Post by eLite » Wed Jun 12, 2013 6:45 pm

Виждам втора твоя тема за въпросните празни места.

Въпрос: Защо не замениш space символите с терета в базата данни и не заменяш местата с терета когато присвояваш стойността на $_GET['kamion'] към $itemid?

1. Как да замениш символите в таблицата(направи backup преди това):

[sql]UPDATE zarejdaniq SET vlekach = REPLACE(vlekach, ' ', '-');[/sql]

2. След това:

[php]$itemid = str_replace(' ', '-', $_GET['kamion']);[/php]

3. И накрая:

[php]$where = " `vlekach` = '$itemid' ";

mysql_query("select count(*) from zarejdania where " . $where);

mysql_query("select * from zarejdania where " . $where . " limit $offset,$rows");[/php]

Post Reply