Проблем със система за промо точки

C++ JAVA
Post Reply
explozen
Турист
Турист
Posts: 420
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:15 pm
Answers: 13

Проблем със система за промо точки

Post by explozen » Mon Aug 19, 2013 11:01 am

Здравейте :)
Имам онлайн магазин със промо точки. Обаче имам проблем със системката. Така съм я направил че след като се промени статуса на поръчка и да дава точки. Искам да я направя само когато статуса се промени на Приключено тогава да дава точките. Във момента не мога да схвана мисълта как да го направя.
Ето кода:
[php]
<?php
$id = $_GET['id'];
if(isset($_POST['submit'])){
$status = $_POST['status'];
$cena = $_POST['cena'];
$user = $_POST['user'];
$promo_points = $_POST['promo_points'];
$update = mysql_query("UPDATE poruchka SET status='$status' WHERE id='$id'");
mysql_query("UPDATE `members` SET `points`=points+'{$cena}' WHERE `user`='{$user}';") or die(mysql_error());
echo "<br />
Артикулът е успешно променен!";
}
$db = ("SELECT * FROM poruchka WHERE id='$id'");
$results = mysql_query($db);
$row = mysql_fetch_array($results);
$status = $row['status'];
$cena = $row['cena'];
$user = $row['user'];
$promo_points = $row['promo_points'];
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTERS utf8");
?>
<form method="post" action="">
<input type='hidden' class='tweet_url' value='<? echo"$cena"; ?>' name='cena'/>
<input type='hidden' class='tweet_url' value='<? echo"$user"; ?>' name='user'/>
Статус:
<select name='status'>
<option value="Непроверена" <?php echo ($status=='Непроверена')? 'selected':''; ?> >Непроверена</option>
<option value="Отхвърлена" <?php echo ($status=='Отхвърлена')? 'selected':''; ?> >Отхвърлена</option>
<option value="Изработва се" <?php echo ($status=='Изработва се')? 'selected':''; ?> >Изработва се</option>
<option value="Изпратена" <?php echo ($status=='Изпратена')? 'selected':''; ?> >Изпратена</option>
<option value="Приключено" <?php echo ($status=='Приключено')? 'selected':''; ?> >Приключено</option>
</select><br>
<input type="submit" name="submit" value="Редактирай"><br>
</form>
[/php]

fbian
Турист
Турист
Posts: 204
Joined: Sat May 26, 2012 3:55 pm
Answers: 18

Post by fbian » Mon Aug 19, 2013 11:59 am

[php]if($status = 'Приключено') mysql_query("UPDATE `members` SET `points`=points+'{$cena}' WHERE `user`='{$user}';") or die(mysql_error());
[/php]

explozen
Турист
Турист
Posts: 420
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:15 pm
Answers: 13

Post by explozen » Mon Aug 19, 2013 5:38 pm

Не става. Сега каквото и да избера пак си дава точките :?

nqkafff
Турист
Турист
Posts: 321
Joined: Tue May 10, 2011 1:26 pm

Post by nqkafff » Mon Aug 19, 2013 6:45 pm

Code: Select all

<?php
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;&#123;
$status = $_POST&#91;'status'&#93;;
$cena = $_POST&#91;'cena'&#93;;
$user = $_POST&#91;'user'&#93;;
$promo_points = $_POST&#91;'promo_points'&#93;;
$update = mysql_query&#40;"UPDATE poruchka SET status='$status' WHERE id='$id'"&#41;;
echo "<br />
Артикулът е успешно променен!";
if&#40;$status==='completed'&#41; &#123;
    mysql_query&#40;"UPDATE `members` SET `points`=points+'&#123;$cena&#125;' WHERE `user`='&#123;$user&#125;';"&#41; or die&#40;'err&#58; '.mysql_error&#40;&#41;&#41;;

echo 'точките са добавени';
&#125;


&#125;
$db = &#40;"SELECT * FROM poruchka WHERE id='$id'"&#41;;
$results = mysql_query&#40;$db&#41;;
$row = mysql_fetch_array&#40;$results&#41;;
$status = $row&#91;'status'&#93;;
$cena = $row&#91;'cena'&#93;;
$user = $row&#91;'user'&#93;;
$promo_points = $row&#91;'promo_points'&#93;;
mysql_query&#40;"SET NAMES utf8"&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTERS utf8"&#41;;
?>
            <form method="post" action="">
                        <input type='hidden' class='tweet_url' value='<? echo"$cena"; ?>' name='cena'/>
                        <input type='hidden' class='tweet_url' value='<? echo"$user"; ?>' name='user'/>
             Статус&#58;           
            <select name='status'>
                        <option value="Непроверена" <?php echo &#40;$status=='Непроверена'&#41;? 'selected'&#58;''; ?> >Непроверена</option>
                        <option value="Отхвърлена" <?php echo &#40;$status=='Отхвърлена'&#41;? 'selected'&#58;''; ?> >Отхвърлена</option>
                        <option value="Изработва се" <?php echo &#40;$status=='Изработва се'&#41;? 'selected'&#58;''; ?> >Изработва се</option>
                        <option value="Изпратена" <?php echo &#40;$status=='Изпратена'&#41;? 'selected'&#58;''; ?> >Изпратена</option>
                        <option value="Приключено" <?php echo &#40;$status=='Приключено'&#41;? 'selected'&#58;''; ?> >Приключено</option>
            </select><br>
            <input type="submit" name="submit" value="Редактирай"><br>
        </form>
ето ти кода и един съвет, ползвай обектно ориентирано програмиране за системи като за онлайн магазин

fbian
Турист
Турист
Posts: 204
Joined: Sat May 26, 2012 3:55 pm
Answers: 18

Post by fbian » Mon Aug 19, 2013 9:31 pm

explozen wrote:Не става. Сега каквото и да избера пак си дава точките :?
Трябва да е с двойно равно в if-а(грешката е моя),но явно вече си се оправил.

Post Reply