Запис на видео от youtube в mysql

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Запис на видео от youtube в mysql

Post by vinsbg » Wed Apr 09, 2014 11:30 am

Здравейте,
някой може ли да помогне как точно мога да запазвам урл-то на видео от ю туб и съответно после да го изкарвам в сайта?

fbian
Турист
Турист
Posts: 204
Joined: Sat May 26, 2012 3:55 pm
Answers: 18

Re: Запис на видео от youtube в mysql

Post by fbian » Wed Apr 09, 2014 1:01 pm

vinsbg wrote:Здравейте,
някой може ли да помогне как точно мога да запазвам урл-то на видео от ю туб и съответно после да го изкарвам в сайта?
Показваш го така
[php]
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/GZn8zfbUdbs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
[/php]

и записваш в базата само - GZn8zfbUdbs

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Wed Apr 09, 2014 1:41 pm

Нещо не мога да го 'вградя' в пхп-то.
Когато го сложа директно в html-a няма проблеми, но ако пробвам така

Code: Select all

$outputList .= "<iframe width=\"640\" height=\"360\" src=\"//www.youtube.com/embed/GZn8zfbUdbs\" frameborder=\"0\" allowfullscreen></iframe><br /><br />";
и после съответно си извиквам $outputList не става.. празна страница.

fbian
Турист
Турист
Posts: 204
Joined: Sat May 26, 2012 3:55 pm
Answers: 18

Post by fbian » Wed Apr 09, 2014 4:42 pm

vinsbg wrote:Нещо не мога да го 'вградя' в пхп-то.
Когато го сложа директно в html-a няма проблеми, но ако пробвам така

Code: Select all

$outputList .= "<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/GZn8zfbUdbs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe><br /><br />";
и после съответно си извиквам $outputList не става.. празна страница.
Хмм...аз го тествах и работи.
Ако може да дадеш код?

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Tue Apr 22, 2014 8:04 am

Записвам в базата по този начин УРЛ-то:
[php]
$video_url = $_POST['video_url'];
$video_url = explode('=', $video_url);
$video_url = $video_url['1'];
[/php]
И после го извеждам така
[html]
<iframe width=\"640\" height=\"360\" src=\"https://www.youtube.com/embed/$video_url\" frameborder=\"0\" allowfullscreen></iframe>[/html]
Но това работи с по-късите линкове само. Как може да се направи ако линка е от плейлиста и е от сорта на
https://www.youtube.com/watch?v=dCVDQqf ... CVDQqf4ouA
В този случай записва само на първия '=' ... dCVDQqf4ouA ?

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1573
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 163
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Tue Apr 22, 2014 10:28 am

Използвай следния регулярен израз:
[php]
if(preg_match(
"`^(?:https?://)?(?:www)?\.youtube\.com/watch\?v=(.+?)(&.+)?$`",
$url, $matches)) {
$video_src = $matches[1];//това се намира тук: /watch?v=ТУК
$other_elements = $matches[2];//това се намира тук: /watch?v=video_urlТУК
}
else {
echo 'Incorrect url';
}
[/php]
$other_elements ще съдържа всичко след video_src (включително амперсанда!)
ДЕМО

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Tue Apr 22, 2014 11:14 am

Така записвам цялото URL. А как да го покажа после на сайта?

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1573
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 163
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Tue Apr 22, 2014 2:08 pm

vinsbg wrote:Така записвам цялото URL. А как да го покажа после на сайта?
А? :D

За да го върнеш обратно трябва да направиш просто така:

[php]echo "https://www.youtube.com/watch?v=".$vide ... r_elements;[/php]
Все пак не съм сигурен, че трябва да връщаш $other_elements обратно в url-то - все пак ти трябва самото видео и нищо повече, нали?

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Tue Apr 22, 2014 5:00 pm

Да моя грешка. Така става и работи. Благодаря :?:

Post Reply