показване на снимка след определен брой символи

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
kitchenbg
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sat Jun 03, 2006 8:36 am
Answers: 30
Location: hasta la victoria siempre

показване на снимка след определен брой символи

Post by kitchenbg » Sat Sep 19, 2015 12:27 pm

така, за какво иде реч .... то и в заглавието на темата е упоменато :), дали някой може да се сети как може да стане това - показване на снимка след определен брой символи?

User avatar
stoqnski
Гуру
Гуру
Posts: 2037
Joined: Mon Sep 10, 2007 4:39 pm
Answers: 122
Location: гр.Сливен

Post by stoqnski » Sat Sep 19, 2015 2:52 pm

може ама аз нищо не разбрах :D

[php]
$ime = "abcdefg";
$simvoli = 5;
if ( mb_strlen($ime) = $simvoli ) {
header location snimka.php primerno
}
[/php]

User avatar
kitchenbg
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sat Jun 03, 2006 8:36 am
Answers: 30
Location: hasta la victoria siempre

Post by kitchenbg » Sat Sep 19, 2015 3:26 pm

ммм ... идеята ми е следната, изкарвам статия от базата данни която примерно има 500 букви, и искам след 50-ата буква да се показва снимката към статията

значи пробвах това

Code: Select all

 <?php 
		$photo=$row_rsR&#91;'photo'&#93;;
		$textview = $row_rsR&#91;'text'&#93;;
                $simvoli = 50;

if &#40; mb_strlen&#40;$textview&#41; = $simvoli &#41;&#123;
echo "<img src='#/photo/thumbnail.php?file=$photo&width=182&height=182'>";
		&#125;

		?>
но не се получава

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2796
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Sat Sep 19, 2015 3:34 pm

[php]$original = 'Тестов текст';
$insertAt = 5;
$insert = '<img src="asdf" />';

$text = mb_substr($original, 0, $insertAt);
$text .= $insert;
$text .= mb_substr($original, $insertAt);

var_dump($text);[/php]

Code: Select all

string&#40;41&#41; "Тесто<img src="asdf" />в текст"
но както виждаш, това не гледа дали е по средата на някоя дума или не... :)

joTunkiq
Потребител
Потребител
Posts: 826
Joined: Tue Dec 25, 2012 10:03 am
Answers: 142
Contact:

Post by joTunkiq » Sat Sep 19, 2015 4:04 pm

Може да пробваш това, или на колегата по-горе.

[php]$original = 'Тестов текст Тестов текст Тестов текст Тестов текст ...'; // текста
$simvoli = 20; // ограничение
$img= '<img src="//placehold.it/200x200" />'; // рандом снимка

if(strlen($original) > $simvoli) // ако текста е по-дълъг от ограничението
{
$text = mb_substr($original, 0, $simvoli) . " (...) "; // съкрати до ограничението
$text .= $img; // и добави снимка
}
else // иначе
{
$text = $original . $img; // покажи пълен текст + снимка
}[/php]

А ако искаш да е след определен брой думи. .
[php]$original = 'Тестов текст Тестов текст Тестов текст Тестов текст ...'; // текста
$tolkovaDumi = 5; // ограничение
$img= '<img src="//placehold.it/200x200" />'; // рандом снимка
$dumi = explode(" ", $original ); // раздели думуте
$text = '';
foreach($dumi as $duma) // обхожда
{


if(count($dumi) > $tolkovaDumi) // ако е след конктерния брой думи
{
$text .= $img;
}

$text .= $duma;
}

echo $text;[/php] :?: :?:

User avatar
embaka
Гуру
Гуру
Posts: 2045
Joined: Sun May 04, 2008 8:43 pm
Answers: 105
Location: В. Търново
Contact:

Post by embaka » Sat Sep 19, 2015 5:08 pm

проблема е в този ред, трябва да има 2 = защото с едно присвоява стойността, а не прави сравнение

if ( mb_strlen($textview) = $simvoli ){

if ( mb_strlen($textview) == $simvoli ){

Post Reply